La UIB es consolida en posicions de lideratge entre les universitats espanyoles segons l'«U-Ranking 2017»

L'informe de la Fundació BBVA i l'IVIE situa la Universitat en quart lloc en productivitat investigadora, cinquè lloc en productivitat docent i desè lloc en innovació i desenvolupament

L’informe «U-Ranking 2017» sobre la Universitat espanyola situa la UIB en quart lloc en productivitat investigadora, cinquè lloc en productivitat docent i desè lloc en innovació i desenvolupament tecnològic. L’informe abasta un total de 61 universitats espanyoles, 48 de públiques i 13 de privades.

És interessant destacar que, en relació amb l’informe «U-Ranking 2016», en què s’analitzaven les mateixes universitats, la UIB manté la seva posició en docència i millora un lloc pel que fa a investigació i dos llocs pel que fa a innovació i desenvolupament tecnològic.

L’U-Ranking de les universitats espanyoles és un informe que elaboren la Fundació BBVA i l’IVIE (Instituto Valenciano de Investigaciones Económicas) des de l’any 2013 i que pren en consideració les tres missions de la institució universitària: docència, recerca i transferència del coneixement. Per a cadascuna d’elles s’estableixen una sèrie d’indicadors, estructurats en quatre camps: recursos, producció, qualitat i internacionalització, a partir dels quals s’atorga una puntuació a cada universitat.

A la presentació de l’informe es mostra una selecció de graus «top 10». En Ciències de la Salut: Psicologia, Infermeria i Fisioteràpia apareixen en primer lloc i Medicina en quart; en Ciències destaquen: Biologia, Física, Química i Matemàtiques; i en Arts i Humanitats destaquen: Estudis Anglesos i Filosofia.

L’informe proporciona també una eina web interactiva que permet establir un rànquing personalitzat d’universitats per a un estudi o uns estudis determinats seleccionant pesos relatius per a cadascun dels tres aspectes, docència, recerca i innovació, que té en compte l’informe. Per als pesos que apareixen per defecte (56% docència, 34% investigació, 10% innovació), la UIB apareix primera per al grau de Psicologia, segona per als graus d’Infermeria i Fisioteràpia, tercera per als graus de Física, Química i Pedagogia i quarta per al grau de Matemàtiques.

També és interessant remarcar que aquest informe col·loca el rendiment del sistema universitari de les Illes Balears en quart lloc, per darrere de Catalunya, Cantàbria i el País Valencià.

Així mateix, pel que fa l’ocupabilitat, on es reflecteixen l’indicador homogeni d’ocupabilitat (IHE) i la taxa d’afiliació, les Illes Balears se situen en tercer lloc, per darrere de Catalunya i Aragó.

Data de publicació: 05/06/2017