La UIB enceta línies concretes de col·laboració científica amb l'Observatori de Banyuls, en els àmbits de l'oceanografia, la qualitat de les aigües i el canvi climàtic

Un equip d’experts de l’Observatori de Banyuls de la Marenda, entitat que pertany a la Universitat de París VI (Universitat Pierre et Marie Curie, UPMC), i un equip d’investigadors de la Universitat de Girona, de l’IMEDEA, l’IEO i de la UIB, s’han reunit al campus per encetar línies concretes de recerca en els àmbits de l’oceanografia, la contaminació i qualitat d’aigües i el canvi climàtic.

L’objectiu és impulsar projectes interuniversitaris que permetin aplicar-se a les convocatòries del programa marc de la UE. Així mateix, també s’encetaran col·laboracions en l’àmbit de la docència, específicament en la potenciació de doctorats interuniversitaris.

La col·laboració entre l’Observatori de Banyuls i la UIB parteix de la creació del Pol de Recerca i d’Ensenyament Superior Transfronterer Pirineus Mediterrani (PRES-PM) entre la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat de Perpinyà Via Domícia, la Universitat París VI i la UIB, que té com un dels objectius principals afermar i reforçar les nombroses cooperacions institucionals i bilaterals que existeixen en l'espai territorial català d’una part i l'altra de la frontera.

L'objectiu principal d'aquest PRES-PM apunta a constituir en el territori català un pol de recerca i d'ensenyament superior fort i visible, constituït per 80.000 estudiants i 3.300 ensenyants-investigadors i investigadors, és a dir, un conjunt d'ensenyament superior i de recerca ben identificable dins aquest espai transfronterer i euromediterrani.

Les properes reunions tindran lloc per àrees temàtiques concretes. La primera serà a Banyuls, i hi assistiran els millors experts en instrumentació i sistemes de monitorització d’aigües.

La Rectora de la UIB, Montserrat Casas, els ha rebut al campus universitari.

Data de publicació: 20/07/2010