La UIB dona suport a una empresa mallorquina que participa a la Rame Ocean contra el canvi climàtic

Es tracta d’una travessia a rem en solitari de 4.700 quilòmetres que comença el dia 10 de desembre a Dakar i acaba a la Guaiana 

Una empresa mallorquina participa en la travessia Rame Ocean 2017, una cursa a rem d’uns 4.700 quilòmetres en solitari que comença el dia 10 de desembre a Dakar (Senegal) i acaba a Kourou (Guaiana). La sortida serà retransmesa en directe pel Saló Nàutic de París. La Universitat de les Illes Balears, a través del Vicerectorat d’Innovació i Relacions Institucionals, col·labora en la difusió del projecte, que pretén conscienciar contra el canvi climàtic, juntament amb altres institucions com el Parlament de Castella i Lleó.

L’empresa mallorquina Rimposlish, dedicada a la fabricació de maquinària per a la restauració de llandes de vehicles, i l’empresa lleonesa Ditel, d’innovació tecnològica, hi participen amb un monotip de 8 metres de llarg per 1,60 d’ample, dissenyat específicament per a aquest tipus de competicions.

Rimpolish va acudir a la UIB per disposar de prediccions meteorològiques de l’Atlàntic per afrontar la travessia, que dura entre sis i set setmanes, segons les condicions meteorològiques i les circumstàncies de cada embarcació. Aquesta col·laboració finalment no va ser possible, entre d’altres coses, perquè els estudis existents actualment estan orientats cap al Mediterrani.

No obstant això, la cooperació es va mantenir, ja que un dels objectius de la travessia és conscienciar respecte a la lluita per la preservació del planeta i dels oceans. I així, el logotip de la UIB serà present a l’embarcació de Rimposlish-Ditel, tripulada pel remer Ramón Gutiérrez, que duu com a lema «Stop canvi climàtic». És la primera vegada que l’empresa mallorquina participa en aquesta travessia atlàntica.

La Rame Ocean està qualificada com l’Everest de la ruta del Sud, ja que es tracta d'una prova de gran duresa: recórrer a rem 4.700 quilòmetres en solitari, sense escales ni assistència, durant 40 o 50 dies, la qual cosa requereix una gran preparació física i mental. Les principals dificultats a les quals s'enfronten les embarcacions de la Rame Ocean resideixen en el pas obligatori pels denominats corrents «equatorials», i en l'arribada a la Guaiana, on els forts corrents costaners empenyen inexorablement els vaixells cap a l'Arc de les Índies Occidentals. 

Data de publicació: 07/12/2017