La UIB disposarà d'un nou microscopi electrònic de transmissió MET

La Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme subvenciona el 50 per cent de l’adquisició del MET amb fons FEDER

La microscopia electrònica de transmissió és un mètode analític molt important per a la recerca en camps com la biologia i les ciències de la salut 

La vicepresidenta del Govern i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Isabel Busquets, i el Rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, han presentat el conveni mitjançant el qual el Govern subvenciona amb 384.910 euros l’adquisició d’un microscopi electrònic de transmissió (MET) per part de la UIB, que aporta la mateixa quantitat, i que implicarà millores significatives en les investigacions de matèries com Química, Ciència dels Materials, Biologia i Ciències de la Salut.

La microscopia electrònica de transmissió és un mètode analític molt important per a la recerca en camps com la biologia i les ciències de la salut, té aplicació en investigacions sobre càncer, virologia, entre d’altres, i esdevé una eina de diagnosi en múltiples àrees.

L’adquisició del microscopi permetrà millorar els resultats de la recerca de diversos grups d’investigació de la UIB, així com de grups d’investigació i diagnosi de l’Hospital Universitari Son Espases.

El pressupost total del nou microscopi és de 769.820,00 euros (IVA exclòs), dels quals la Conselleria d’Innovació en subvencionarà el cinquanta per cent amb càrrec al Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 de les Illes Balears. L’altre 50 per cent l’aportarà la UIB.

A la presentació del conveni, la vicepresidenta Busquets ha lloat la tasca investigadora que es fa a les Balears i ha afegit que «tenim un personal investigador excel·lent i ha de tenir equips que estiguin a la seva alçada, que li faciliti la feina i que no impliquin cap límit a les seves capacitats».

El Rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha agraït la concessió de la subvenció per poder adquirir el MET i per la predisposició de promoure la recerca i assegurar la competitivitat internacional de la investigació desenvolupada per la Universitat de les Illes Balears.

Huguet ha explicat que la UIB necessita un MET nou, ja que els dos de què disposa són antics i han encadenat avaries. A més, ha subratllat que el nou equipament «permetrà beneficiar notablement els resultats de la recerca de diversos grups d’investigació de la UIB, així com de grups d’investigació i diagnosi de l’Hospital Universitari Son Espases».

El Rector ha assegurat que «volem ser cada dia més competitius i per això necessitam el suport de les institucions, amb polítiques proactives que permetin consolidar la base cientificotecnològica i millorar la competitivitat de la nostra recerca».

A l’acte de presentació del conveni hi han assistit també el director general d’Innovació i Recerca, Josep Lluís Pons; el director general de Fons Europeus, Félix Pablo, i el vicerector d’Investigació i Internacionalització de la UIB, Jaume Carot.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 31/01/2019

Data de publicació: 30/01/2019