La UIB digitalitzarà l'arxiu històric de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià

El fons documental s’incorporarà a la Plataforma d'Arxius Històrics de les Illes Balears i es podrà consultar en línia 

El vicerector de Política Científica i Investigació de la Universitat de les Illes Balears, doctor Víctor Homar, i el vicepresident de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Sebastià (RABASS), senyor Francesc-Xavier Mulet Ferriol, han signat un conveni de col·laboració per a la primera fase de la incorporació de l'arxiu històric de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Sebastià a la Plataforma d'Arxius Històrics de les Illes Balears.

A través d’aquest conveni, el Servei de Documentació i Arxiu de la UIB s’encarregarà d'identificar, organitzar, inventariar i finalment descriure i catalogar informàticament els tres fons documentals que l’integren:

  • El fons propi de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià.
  • El fons de la Comissió Provincial de Monuments Historicoartístics de les Balears.
  • El fons de la Societat de Foment de la Pintura i Escultura.

Així mateix, els fons documentals es difondran a través de la Plataforma d’Arxius Històrics de les Illes Balears. També es digitalitzarà part de la sèrie documental «Actes i esborranys d'actes». Gràcies a aquesta tasca, aquest important fons documental es podrà consultar a través d'internet i es podrà accedir al text complet dels documents objecte de digitalització.

El conveni s’ha signat a Son Lledó el dijous, 19 d’octubre. També han assistit a l’acte de signatura els senyors Joan Espina, cap del Servei de Documentació i Arxiu; Eduard del Valle, responsable de la Unitat de Digitalització i Preservació Digital del Servei de Documentació i Arxiu; Miquel Pastor, responsable de la Unitat de Projectes Documentals del Servei de Documentació i Arxiu, i la senyora Francesca Lladó, tresorera de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Sebastià. 

Data de publicació: 19/10/2023