La UIB digitalitzarà la documentació medieval de la Cúria Reial conservada a l'Arxiu Municipal de Montuïri

Els documents es podran consultar a través de la Biblioteca Digital de les Illes Balears 

El batlle de l’Ajuntament de Montuïri, senyor Jaume Bauzà, i el vicerector de Professorat i Postgrau i Rector per substitució reglamentària de la UIB, doctor Jaume Carot, han signat un conveni de col·laboració que farà possible la digitalització i conservació de part del patrimoni documental de l’Arxiu Municipal de Montuïri.

El Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB s’encarregarà de digitalitzar 54 volums (aproximadament 18.000 dobles pàgines) corresponents a la sèrie documental de la Cúria Reial, una de les més antigues i interessants que es conserven a l’Arxiu Municipal de Montuïri. Aquesta sèrie conté documents des de l’any 1305 i és una de les fonts de coneixement més importants de la història medieval de Mallorca. La documentació també té un gran interès des del punt de vista lingüístic i de la història de la llengua, ja que és una font bàsica per conèixer com era el català que s’utilitzava quotidianament en la mesura que s’hi recullen declaracions literals de testimonis i encausats en aquest organisme medieval encarregat d’impartir justícia.

Una vegada digitalitzats, els documents es catalogaran i s’incorporaran a la Biblioteca Digital de les Illes Balears per fer accessible la seva consulta a través de la Xarxa. 

Documents relacionats

  • IB3 Televisió

Data de publicació: 18/04/2013