La UIB crea l'Escola de Doctorat de la Universitat de les Illes Balears

L'EDUIB serà un centre de formació d'investigadors en els doctorats amb Menció cap a l'Excel·lència amb l'objectiu d'esdevenir un node d'atracció internacional de talent

El Consell de Govern de la UIB ha aprovat la creació de l'Escola de Doctorat de la Universitat de les Illes Balears (EDUIB), com un instrument que ha de contribuir decisivament a la consecució de l'excel·lència en la formació doctoral i la recerca a la Universitat.

L'EDUIB té com a objectiu fonamental l’organització i la gestió dels estudis de doctorat que han estat distingits amb la Menció cap a l’Excel·lència que atorga el Ministeri d’Educació. Amb l'Escola de Doctorat, la UIB es dota d'un instrument que ha de contribuir a fomentar l'excel·lència de la recerca i a garantir la projecció internacional de la UIB, amb l'objectiu de consolidar-la com a centre de referència en la formació d'investigadors i com un node d'atracció de talent i de connexió de col·laboracions científiques internacionals en les seves àrees d'excel·lència.

La creació de l'EDUIB s'inscriu en la iniciativa de Campus Euromediterrani del Turisme i de l’Aigua (e-MTA), que la UIB lidera conjuntament amb la Universitat de Girona, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA), i que recentment ha rebut el reconeixement de Campus d'Excel·lència Internacional. L'Escola de Doctorat de la UIB executarà polítiques que provenen de l’esmentat projecte de conversió a Campus d’Excel·lència Internacional, especialment en els àmbits de l’atracció i la formació de talent, de la cerca de l’excel·lència en l’activitat investigadora i de la internacionalització. Així, a la nova unitat de la UIB hi intervindran els agents de l’activitat de R+D+I de la Universitat (grups de recerca, departaments, instituts i altres centres de recerca propis o amb participació de la UIB), així com centres de recerca externs, incloent-hi organismes públics de recerca, institucions estrangeres i empreses amb departaments de R+D+I.

L’Escola de Doctorat de la UIB tindrà un comitè científic d’àmbit internacional que supervisarà les línies estratègiques i de desenvolupament de l’Escola, així com les activitats de caire acadèmic i científic dutes a terme anualment en el marc de l’EDUIB.

Documents relacionats

Data de publicació: 22/11/2011