La UIB coorganitza el congrés de l'European Society for Prevention Research

La prevenció del suïcidi i l’impacte de la COVID-19 sobre la salut mental dels joves i adolescents han estat alguns dels eixos temàtics d’aquesta reunió científica internacional 

La Universitat de les Illes Balears ha participat com a institució coorganitzadora de la dotzena edició del congrés anual de l'European Society for Prevention Research (EUSPR), que ha tingut lloc del 30 de setembre a l'1 d'octubre de 2021 de manera virtual.

El congrés ha reunit més de cent participants, entre docents, investigadors, tècnics i professionals de l’àmbit de la prevenció, que han debatut sobre temes d'actualitat varis, com ara la prevenció del suïcidi, el canvi climàtic, l'adaptació de programes preventius a nous contextos o l'impacte de la COVID-19 sobre la salut mental de joves i adolescents.

A més de la UIB, també han col·laborat en l’organització del congrés l'Institut Europeu d'Estudis en Prevenció (IREFREA), el Pla Nacional Sobre Drogues (PNSD) i l'European Monitoring Center for Drugs and Drug Addictions (EMCDDA).

La doctora Elena Gervilla, amb el suport de Federico Leguizamo, membres de la UIB, han liderat l'organització del congrés. El Dr. Alejandro de la Torre-Luque, professor de la Universitat Complutense de Madrid, va destacar la importància de la regulació emocional com a factor protector en l'impacte de les conseqüències de la COVID-19 en l'adolescència. També hi prengué part la Dra. Susana Al-Halabi, professora de la Universitat d'Oviedo i experta en prevenció del suïcidi, i la Dra. Alexandra Morales, professora de la Universitat Miguel Hernández i membre del grup d’investigació AITANA. Aquests professionals col·laboren estretament en tasques d’investigació i docència en matèria de prevenció amb el Departament de Psicologia de la UIB.

El Dr. Pau de Vílchez, professor de la UIB, participà com a conferenciant en la sessió de canvi climàtic, en què repassà l'evidència científica més recent sobre els riscos que suposa aquesta problemàtica d'actualitat i donà pautes sobre els canvis comportamentals que podem fer per contribuir a la restauració del planeta.

La Dra. Alba González de la Roz, professora de la Universitat d’Oviedo i investigadora col·laboradora de la UIB, va rebre el premi Rising Star per la seva trajectòria investigadora. 

Data de l'esdeveniment: 01/10/2021

Data de publicació: 15/10/2021