La UIB commemora el centenari del naixement de Manuel Sanchis Guarner amb un cicle de conferències de l'11 d'octubre al 15 de novembre

Dia: dimarts, 11 d'octubre de 2011
Hora: 19.30 hores
Lloc: aula 5 de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

La Universitat de les Illes Balears commemora el centenari del naixement de Manuel Sanchis Guarner amb l'organització del cicle de conferències 100 Anys de Manuel Sanchis Guarner, que tindrà lloc de l'11 d'octubre al 15 de novembre de 2011.

Manuel Sanchis Guarner (València, 1911-1981) és una de les personalitats més importants de la cultura catalana del segle XX. Va ser filòleg, estudiós de la cultura popular, historiador i dinamitzador literari i cultural. Va participar en les enquestes catalanes per a l'Atlas Lingüístico de la Península Ibérica, amb Francesc de Borja Moll, amb el qual també va col·laborar en la redacció del Diccionari Català-Valencià-Balear durant la seva estada a Mallorca (1943-1959), època en què va ser un dels principals dinamitzadors culturals de l'illa. Va publicar estudis de cultura popular mallorquina i valenciana, antologies literàries, estudis de filologia catalana i d'història valenciana. Va ser professor de Lingüística Valenciana a la Universitat de València des de 1976 (catedràtic des de 1979) fins a la seva retirada laboral (1981). Amb aquest cicle de conferències, amb motiu del seu centenari, la UIB pretén divulgar la seva feina de servei al país i retre-li homenatge, tenint molt especialment en compte la seva aportació a la cultura de Mallorca i el seu lligam especial amb l'illa a través de la família Moll.

Programa

  • 11 d’octubre de 2011Manuel Sanchis Guarner a Mallorca (presentació general), a càrrec de Jaume Corbera, professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB.
  • 18 d’octubre de 2011. Itinerari vital i intel·lectual de Manuel Sanchis Guarner, a càrrec de Santiago Cortés, catedràtic de l'IES Puçol, de València.
  • 25 d’octubre de 2011. L’aportació de Manuel Sanchis Guarner al coneixement teòric i pràctic de la cultura popular mallorquina i valenciana, a càrrec d'Alfons Llorenç, periodista.
  • 8 de novembre de 2011. La relació de Manuel Sanchis Guarner amb els escriptors mallorquins, a càrrec d'Isabel Vidal, catedràtica de l'IES de Torredembarra.
  • 15 de novembre de 2011. Manuel Sanchis Guarner, amic i col·laborador de Francesc de B. Moll, a càrrec d'Aina Moll, catedràtica retirada de l'Institut Joan Alcover, de Palma; i Francesc Moll, director de l'Editorial Moll.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 11/10/2011

Data de publicació: 10/10/2011