La UIB commemora el 10è aniversari de la implantació dels estudis de Fisioteràpia amb un programa d'activitats que durarà tot el curs

L’Escola Universitària d’Infermeria i Fisioteràpia de la UIB ha preparat un programa d’activitats al llarg del curs per celebrar el desè aniversari de la implantació dels estudis de Fisioteràpia a la Universitat de les Illes Balears.

La següent activitat programada és la conferència «Fisioteràpia en la promoció de la salut: Estils de vida i salut», que impartiran el doctor Antoni Aguiló, la senyora Pau Martínez i el senyor Carlos Moreno, professors dels estudis de Fisioteràpia i investigadors del grup de recerca Estils de Vida i Salut de la UIB. La conferència tindrà lloc el dimecres 2 de novembre de 2011, a les 19 hores a l’Aula Magna de l’edifici Guillem Cifre de Colonya del campus universitari.

Les activitats programades al llarg del curs acadèmic són:

  • Cicle de conferències per donar a conèixer als actuals i als futurs professionals del sector, i a la societat en general, els àmbits d’actuació professional del fisioterapeuta.
  • Tallers que aportaran eines d’autocura per a la promoció de la salut, dirigits a tothom que hi estigui interessat.
  • Curs Rehabilitation technology for disabled and elderly people, que es durà a terme a la primavera de 2012 en el marc d’un conveni ERASMUS amb diverses universitats europees.
  • III Jornades Nacionals de Fisioteràpia de la Universitat de les Illes Balears sobre recerca en l’àmbit de la Fisioteràpia, els dies 28 i 29 de juny de 2012.

Per concloure els actes de commemoració del 10è aniversari dels estudis de Fisioteràpia a la UIB es realitzarà un acte festiu a final de juny de 2012. Hi participaran els principals promotors de la implantació dels estudis de Fisioteràpia a la UIB, antics alumnes i professors.

Deu anys dels estudis de Fisioteràpia a la UIB

La Universitat de les Illes Balears va oferir per primera vegada els estudis de Fisioteràpia el curs acadèmic 2001-2002. Aquell curs, es varen matricular 77 alumnes al primer curs dels estudis de Fisioteràpia. Enguany, deu anys més tard, són 234 els alumnes que s’han matriculat als estudis de Fisioteràpia –ja sigui al pla antic o al grau-, dels quals 65 són de nou ingrés. En aquests anys, han sortit al món laboral prop de 350 titulats.

Pel que fa a la recerca, l’Escola d’Infermeria i Fisioteràpia de la UIB compta amb el grup de recerca Estils de Vida i Salut, que encapçala el doctor Antoni Aguiló. Formen part del grup 14 investigadors i 3 col·laboradors. Les principals línies de recerca del grup són: alimentació, exercici físic i salut, intervencions preventives en fisioteràpia i hàbits tòxics i salut.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 31/10/2011

Data de publicació: 31/10/2011