La UIB col·laborarà amb la indústria dels microxips i semiconductors

S’incorpora com a membre col·laborador a l'Associació Espanyola de la Indústria de Semiconductors (AESEMI) 

La Universitat de les Illes Balears s’ha convertit en la primera universitat de l’Estat espanyol a incorporar-se com a membre col·laborador d’AESEMI per fomentar la comunicació entre les empreses i l'àmbit acadèmic i començar a treballar en la formació específica en un sector fonamental per a la nova economia digital.

La millora de l’ecosistema nacional de microelectrònica i semiconductors forma part de l’estratègia del Pla de recuperació del Govern d’Espanya que ha aprovat el projecte PERTE Chip, que disposa d’un pressupost de 12.500 milions d’euros destinats a reforçar la indústria de microxips a Espanya per ser un dels líders europeus en aquest sector.

Gràcies a aquest acord, la Universitat de les Illes Balears es vincula a AESEMI com a soci col·laborador i participarà en la millora de l'ecosistema dels semiconductors espanyol, en el qual la formació té un paper especialment rellevant. En concret, la col·laboració permetrà treballar en l’impuls de projectes orientats al creixement i expansió de la indústria de semiconductors, tant a Espanya com a Europa.

La coordinació amb l’associació per part de la UIB serà a càrrec del catedràtic del Departament d'Enginyeria Industrial i Construcció, Rodrigo Picos. La incorporació de la UIB ha obert la porta a l’entrada d’altres universitats i institucions com l’Institut d’Enginyers Elèctrics i Electrònics (IEEE), que també col·laboraran amb l’AESEMI i les empreses associades en l’organització de cursos, la difusió de serveis i estudis, la promoció de l’ocupació en aquest sector i l’avaluació de la qualitat dels productes de microelectrònica. 

Data de publicació: 12/12/2022