La UIB col·laborarà amb la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears

El president de la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears, senyor Marc Pons, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, han signat aquest dimarts un acord marc de col·laboració entre les dues entitats. 

Aquest acord es durà a terme a través del Laboratori d'Investigació en Complexitat i de Lingüística Experimental (LICLE) de la UIB. La col·laboració preveu accions concretes que poden incloure l’intercanvi d'informació i publicacions, la realització de seminaris, col·loquis, simposis o estudis d'investigació conjunts. A més, també es preveu la possibilitat de realitzar programes de formació i activitats educatives conjuntes com, per exemple, visites de membres de la comunitat universitària a l’entitat.

El Laboratori d'Investigació en Complexitat i de Lingüística Experimental de la UIB va ser creat el 2016 i té com a objectiu principal l’estudi de la llengua i les diverses condicions de complexitat, sociolingüístiques i biològiques, que l’afecten. En aquest sentit, una de les seves línies d’actuació és l’estudi i promoció de la llengua de signes a les Illes Balears, i part de la tasca investigadora del LICLE se centra en l’estudi de la llengua de signes que es fa servir en cadascuna de les Illes Balears.

Per la seva banda, la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears va ser creada l’any 2005 i està integrada per diferents associacions de persones sordes del conjunt de la comunitat autònoma.

A l’acte també hi han assistit la vicepresidenta de la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears, senyora Ana María Ruiz; el vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals, doctor Jordi Llabrés; el director del LICLE, doctor Lluís Barceló i Coblijn; i un tècnic de l'Oficina Universitària de Suport a Persones amb Necessitats Especials, senyor José Luis Ortego. 

Data de publicació: 04/12/2018