La UIB col·laborarà amb el Centre Austral d'Investigacions Científiques (CADIC) i la futura Universitat Nacional de Patagònia, a l'Argentina

La doctora Mónica Salemne, vicedirectora del Centre Austral d’Investigacions Científiques (CADIC), i el doctor Jorge Rabassa, investigador del mateix centre i professors ambdós de la Universitat de Patagònia, a l’Argentina, han visitat la UIB per establir relacions de col·laboració entre els dos centres i amb la futura Universitat Nacional de Tierra del Fuego. La Rectora de la UIB i el doctor Antoni Bennàssar, director de la Fundació Càtedra Iberoamericana, s’han reunit amb els professors per fixar les bases d’aquesta col·laboració.

Els professors Salemne i Rabassa treballen en els àmbits de la geografia i el turisme i s’han interessat en les tasques d’investigació que la UIB duu a terme en aquest segon sector. Les futures col·laboracions es concretaran en l’elaboració de projectes d’investigació conjunts i en l’intercanvi d’alumnat de postgrau i de personal docent i investigador, sobretot en els estudis relacions amb el turisme.

El Centre Austral d’Investigacions Científiques és un centre d’investigacions tecnològiques amb seu a la localitat argentina d’Ushuaia que neix l’any 1969 per impulsar el coneixement científic al nivell regional a la zona austral i per promoure el desenvolupament de Tierra del Fuergo. Els objectius del CADIC són, entre altres, promoure les tasques científiques i els fenòmens relatius, a Tierra del Fuego, Antàrtida i zones adjacents, regions que, per la seva peculiar ubicació, són zones úniques d’interès científic. Aquest centre forma part del Consell Nacional d’Investigacions Científiques i Tècniques, principal òrgan dedicat a la promoció de la ciència i de la teconologia a l’Argentina.

Data de publicació: 03/09/2010