La UIB, col·laboradora del projecte guanyador del premi FAD d'arquitectura 2018

Els professors Joan Muñoz, Cristian Carmona i Bartomeu Alorda, del Grup de Construccions Arquitectòniques i Enginyeria d'Edificació, formen part de l'equip de col·laboradors del projecte

La Universitat de les Illes Balears ha col·laborat en el projecte Life Reusing Posidonia / 14 habitatges de protecció pública a Sant Ferran, Formentera, que ha guanyat el premi FAD d'arquitectura 2018.

Els professors del Departament de Física Joan Muñoz, Cristian Carmona i Bartomeu Alorda, investigadors del grup de recerca en Construccions Arquitectòniques i Enginyeria d'Edificació, han format part de l'equip de col·laboradors del projecte.

La col·laboració es va iniciar el novembre de 2012, sobre la base d’un conveni de col·laboració entre l'IBAVI i la UIB, a partir del qual es va poder determinar la transmitància tèrmica de la solució d'aïllament tèrmic amb posidònia a les cobertes dels edificis (eix estratègic del projecte).

D'aquesta col·laboració també s'ha derivat la publicació de l'article «Posidonia oceanica as thermal insulation: Determination of the minimum bulk density, according to project specifications, for its use as a building solution on a flat roof» (Carmona, C.; Horrach, G.; Forteza, F.; Muñoz, J.; Oliver, C.), fet per membres del grup de recerca juntament amb l'arquitecte Carles Oliver, autor del projecte guanyador.

El jurat ha valorat que el projecte premiat planteja un model d’habitatge social d’una gran qualitat arquitectònica, que aprofita els recursos del seu entorn més immediat per plantejar solucions constructives. Aquests habitatges, una promoció de l’Administració pública balear, suposen un exemple de bona pràctica arquitectònica que incorpora criteris de sostenibilitat d’una manera natural per millorar l’habitabilitat dels espais i la vida dels seus habitants.

Data de publicació: 12/06/2018