La UIB celebra el Dia de la Química

Activitats organitzades amb motiu de la festivitat de Sant Albert

 

El

Departament de Química

de la Universitat de les Illes Balears, juntament amb el Col·legi Oficial de Químics de les Illes Balears i l’Associació de Químics de les Illes Balears, organitza els actes de celebració del Dia de la Química, coincidint amb la festivitat de Sant Albert el dia 15 de novembre.

 

Conferència i lliurament de premis
Dia: dimecres, 15 de novembre de 2017
Hora: 12.30 hores
Lloc: edifici Sa Riera, c/de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Amb motiu d’aquesta festivitat, el dia 15 de novembre, s’ha organitzat un acte amb dos eixos principals. D’una banda, la conferència «La química: una peça clau a les Ciències de la Salut», a càrrec del doctor Miquel Adrover, professor titular del Departament de Química de la UIB. D’altra banda, el lliurament dels premis Sant Albert 2017 en les categories següents:

  • Millor expedient de grau, patrocinat pel Col·legi Oficial de Químics de les Illes Balears, a Neus Crespí Sànchez.
  • Millor treball d’investigació, patrocinat per TIRME, a David Jaume Cocovi-Solberg, pel treball «Hacia un sistema automático lab-on-valve acoplado a Espectrometría de Movilidad Iónica para la detección del abuso de cocaína».

A més, es lliuraran unes insígnies d’argent als col·legiats amb 25 anys d’antiguitat a la professió: Miquel Ferran Marimon, Laura Garcia Ferragut i Josep Lluís Capllonch Campomar.

Hi assistiran el vicerector de Docència, doctor Joan Frau; la directora del Departament de Química de la UIB, doctora Gemma Turnes; la degana del Col·legi de Químics de les Illes Balears, senyora Maria Antònia Caimari; i el membre del Departament de Relacions Institucionals i Comunicació de TIRME senyor Joan Mateu.

Taula rodona
Dia: dijous, 16 de novembre de 2017
Hora: 12.15 hores
Lloc: edifici Mateu Orfila i Rotger, campus universitari

També en el marc de la festivitat de Sant Albert, el 16 de novembre tindrà lloc una taula rodona titulada «Els professionals de la Química», en la qual participaran antics alumnes de Química de la UIB que actualment treballen en el sector:

  • Maria Antònia Caimari, professora de secundària i degana del Col·legi Oficial de Químics de les Illes Balears.
  • Maria Marroig, directora de l’Institut Biotecnològic de les Illes Balears.
  • Andreu Oliver, químic i enòleg de Vins Can Majoral.
  • Cristina Maestre, gerent i directora tècnica de l’Institut de Gestió Tècnica de Qualitat.

 

Data de l'esdeveniment: 15/11/2017

Data de publicació: 14/11/2017