La UIB celebra el Dia de la Química

Activitats organitzades amb motiu de la commemoració de la festivitat de Sant Albert 

El Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears, juntament amb el Col·legi Oficial de Químics de les Illes Balears i l’Associació de Químics de les Illes Balears, organitza els actes de celebració del Dia de la Química, coincidint amb la festivitat de Sant Albert el dia 15 de novembre.

Taula rodona
Dia: dimarts, 10 de novembre de 2015
Hora: 12.15 hores
Lloc: aula 10 de l’edifici Mateu Orfila i Rotger, campus universitari, Palma

Tindrà lloc la taula rodona «He acabat, i ara què?», adreçada als estudiants del grau de Química. Comptarà amb la intervenció de:

  • Dr. Joan Mateu, del Departament de Relacions Institucionals i Comunicació de TIRME.
  • Dra. M. Dolores Mateo, d’Emaya.
  • Sr. Joan Robles, resident d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital Universitari Son Espases, Sr. Joan M. Matas, director del Clúster de la Indústria Química de les Illes Balears - CliqIB.
  • Dra. Carme Rotger, directora del Màster en Ciència i Tecnologia Química de la UIB.
  • Dr. Joan Frau, vicedegà del Col·legi Oficial de Químics de les Illes Balears i director del Màster de Formació del Professorat de la UIB.

Lliurament de premis i conferència
Dia: dijous, 12 de novembre de 2015
Hora: 13 hores
Lloc: sala d’actes de Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Tindrà lloc el lliurament dels premis Sant Albert al millor expedient de llicenciatura i grau de Química i al millor treball de recerca. També es lliuraran les insígnies d’argent als col·legiats amb 25 anys a la professió.

Posteriorment, el doctor Joan Perelló, director general de l’empresa Sanifit, impartirà la conferència «Sanifit, com innovar en química i salut». Sanifit es va constituir l’any 2004 com una empresa derivada de la UIB amb l’objectiu de traslladar al mercat els resultats de la recerca científica desenvolupada al Laboratori d’Investigació en Litiasi Renal de la UIB. L’empresa se centra en la investigació i el desenvolupament de fàrmacs i productes innovadors per al tractament i la prevenció de malalties cardiovasculars i renals. Recentment, ha tancat una ampliació de capital de 36,6 milions d’euros, la més gran que hagi fet mai una empresa del sector biotecnològic a Espanya.

Exposició

Del 9 al 13 de novembre tindrà lloc una exposició de pòsters dels grups de recerca del Departament de Química, en els quals exposaran les seves línies de recerca. L’exposició estarà ubicada a l’edifici Mateu Orfila i Rotger.  

Data de l'esdeveniment: 10/11/2015

Data de publicació: 04/11/2015