La UIB, al capdavant en productivitat, docència i investigació

L’U-Ranking de la Fundació BBVA i l’IVIE destaca la Universitat entre les millors de l’Estat en productivitat, docència i investigació 

La Universitat de les Illes Balears se situa entre les universitats capdavanteres d’Espanya en productivitat en docència i investigació, segons l’U-Ranking de la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE).

Concretament, la UIB ocupa la cinquena posició del rànquing pel que fa a productivitat en docència, la sisena en productivitat de la recerca i la catorzena en innovació i desenvolupament tecnològic, d’un total de 59 universitats espanyoles (48 de públiques i 11 de privades) en el període 2008-2013. A més, l’U-Ranking també destaca que les Illes Balears és una de les comunitats autònomes amb una productivitat més gran del sistema universitari espanyol.

Aquestes dades confirmen que la UIB ha aconseguit mantenir els bons resultats assolits els darrers anys, gràcies a l’esforç de la comunitat universitària i malgrat les dificultats econòmiques derivades de l’impacte de la crisi econòmica i de les mancances de finançament del sistema universitari de les Illes Balears.

U-Ranking

L’U-Ranking és un projecte impulsat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques que aporta informació comparada sobre el sistema universitari espanyol i ordena les universitats tant pel seu volum de resultats com per la seva productivitat, i ofereix les dades en forma de rànquings. El projecte té en compte les tres missions de la Universitat –docència, recerca i innovació i desenvolupament tecnològic– i ofereix rànquings de cadascuna.  Com a novetat, l’edició de 2015 d’aquest rànquing ha incorporat 11 universitats privades a la mostra d’universitats analitzades, la qual cosa dificulta la comparació dels resultats amb les edicions anteriors d’aquest mateix rànquing. Amb tot, les universitats analitzades cobreixen el 95 per cent dels alumnes matriculats a grau del sistema universitari espanyol i la pràctica totalitat de l’activitat investigadora. 

Data de publicació: 17/03/2015