La UIB acull una setmana intensiva de donació de sang

De l'1 al 5 d'octubre es podrà donar sang a les instal·lacions de la UIB 

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han organitzat una setmana intensiva de donació de sang a les instal·lacions de la Universitat, amb l'objectiu d'augmentar el nombre de donants nous i de fidelitzar els donants actuals.

De l'1 al 5 d'octubre l'autobús del Banc de Sang recorrerà el campus universitari per donar visibilitat a la donació de sang i acostar-la a alumnes, professors i personal de la Universitat.

Amb el lema «A la UIB duem la solidaritat a la sang» ambdues institucions pretenen conscienciar la població universitària del valor que té fer-se donant de sang, ja que aquesta substància no es pot fabricar i solament pot obtenir-se per mitjà de donacions altruistes.

Novetats

Les donacions de sang que s'aconsegueixin el dijous 4 formaran part del #Repte5mil, una iniciativa promoguda per la Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS), la UIB i la FBSTIB.

L'objectiu d'aquest repte, al qual ja s'han apuntat múltiples comunitats autònomes, rau a aconseguir 5.000 donacions de sang en un dia.

Amb aquest esdeveniment la FBSTIB i la UIB pretenen captar donants nous, fidelitzar les persones que ja donen sang de forma habitual, i establir una estratègia conjunta amb la resta de comunitats autònomes per donar visibilitat a la donació de sang.

Informació

Les persones interessades a conèixer totes les ubicacions i els horaris de l'autobús del Banc de Sang podran consultar tota la informació a la pàgina web i a les xarxes socials de la FBSTIB, de la UIB i de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

L’etiqueta #Repte5mil s'utilitzarà per promocionar en l’àmbit nacional la iniciativa del 4 d'octubre a través de les xarxes socials.

A més, les pantalles d'informació de la UIB i de SFM també mostraran dades sobre la campanya de donació per facilitar la participació de la població. Cada dia s'informarà la comunitat universitària del nombre de donacions aconseguides a través de les televisions disposades als vestíbuls dels edificis del campus.

Ubicacions i horaris

SETMANA DE DONACIÓ A LA UIB

LLOC DE DONACIÓ

HORARI

Dilluns, 1 d'octubre de 2018

Bus davant l’edif. Ramon Llull

10-19

Dimarts, 2 d'octubre de 2018

Bus davant l’edif. G. M. de Jovellanos

10-19

Dimecres, 3 d'octubre de 2018

Bus davant l’edif. Guillem Cifre de Colonya

10-19

Dijous, 4 d'octubre de 2018

Bus davant l’edif. Ramon Llull

10-19

Dijous, 4 d'octubre de 2018

Bus davant l’edif. Guillem Cifre de Colonya

10-19

Dijous, 4 d'octubre de 2018

Punt fix a l’Hospital Son Espases

(Facultat de Medicina)

8.30-17

Dijous, 4 d'octubre de 2018

Seu de la UIB a Menorca. Can Salort (Alaior)

10-14

Dijous, 4 d'octubre de 2018

Antigues urgències de l’Hospital Can Misses Vell

C/ de Corona, s/n. Eivissa

 

10-14

17-21

Divendres, 5 d'octubre de 2018

Bus davant l’edif. de l’Escola d’Hoteleria

10-15

Divendres, 5 d'octubre de 2018               

Bus davant l’edif. Guillem Cifre de Colonya

10-15

 

Cursa Dona Sang

La Setmana de Donació de la UIB acabarà el diumenge 7 amb la celebració de la IV Cursa per la Donació de Sang, una competició que pretén donar major visibilitat a la donació de sang i remarcar la importància que té en el tractament de centenars de pacients.

Com cada any, hi haurà diferents nivells de curses, classificades per edats i longitud del recorregut. A les 10 hores s'iniciarà la cursa de 500 metres per a nins i a les 10.30 hores començarà la cursa popular absoluta per a més grans de 16 anys.

Els adults podran triar a l'hora de la inscripció entre realitzar el circuit de 5 quilòmetres o fer-hi dues voltes i recórrer una distància total de 10 quilòmetres.

La inscripció a la cursa és gratuïta i s’ha de fer a la pàgina web:

https://sportmaniacs.com/es/services/inscription/iv-cursa-dona-sang-2018

Els participants tindran de termini per inscriure’s fins a les 23.59 hores del dijous 4 d'octubre.

Requisits per donar sang

Els requisits per donar sang són molt senzills: n'hi ha prou a pesar més de 50 quilograms, gaudir de bona salut i tenir entre 18 i 65 anys.

La punxada no fa mal, ja que és similar a la d’una anàlisi, i tot el procés solament dura entre 25 i 30 minuts.

La FBSTIB fa una crida especial a les persones que no han donat mai, i les encoratja perquè coneguin de primera mà el procés de donació de sang.

Per què és important la donació de sang

La sang és necessària per dur a terme tractaments de malalties com el càncer, de fet, un pacient amb aquesta malaltia pot necessitar fins a 200 donacions de sang.

A més, una de cada deu persones ingressades en un hospital necessitarà almenys una transfusió de sang. Per exemple, una futura mare pot necessitar fins a deu donacions en el part, i en un accident de trànsit es poden necessitar fins a trenta donacions de sang.

La sang no es pot fabricar, el Banc de Sang depèn de la solidaritat i l'altruisme de la població balear per obtenir aquesta substància.

Les Illes Balears necessiten 200 donacions de sang diàries per atendre correctament les demandes hospitalàries i salvar la vida de centenars de persones.

Agraïments

La FBSTIB vol agrair a la UIB i a la REUS la implicació de tota la comunitat universitària en l'organització de la campanya de donació. 

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 01/10/2018

Data de publicació: 27/09/2018