La UIB acull un col·loqui científic internacional sobre la pesta

S'hi fa una aproximació a la malaltia des de la perspectiva dels avanços recents en història, arqueologia, epidemiologia i biologia molecular 

Els departaments de Ciències Històriques i Teoria de les Arts i d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB i el grup d’investigació en Història de la Salut del IUNICS organitzen, conjuntament amb la xarxa IN-HOPPE (International Network - Historical and Osteoarchaeological Past Populations Exploration) i l'Associació de Demografia Històrica (ADEH), un col·loqui internacional, transdisciplinari i diacrònic sobre la història de la pesta des de la perspectiva dels avanços recents en història, arqueologia, epidemiologia i biologia molecular.

L'objectiu d'aquest col·loqui és, d'una part, proporcionar una visió àmplia dels darrers avanços en l'estudi del bacteri causant de la pesta (Yersinia pestis) i, de l'altra, facilitar el diàleg entre disciplines de les ciències de la vida i de les ciències socials i humanes.
 
Aquest col·loqui s'organitza conjuntament amb altres activitats que pretenen commemorar el darrer episodi de pesta a Mallorca (1820). El marc geogràfic del col·loqui se centra en l'àmbit mediterrani, on la darrera epidèmia de pesta coneguda va ser la de 1834 a Egipte.
 
El seminari, titulat Plague and Plagues. Transdisciplinary and diachronic perspectives on the history of plague, compta amb la presència de més de 50 participants d'arreu d'Europa i es duu a terme a l’edifici Sa Riera els dies 19, 20 i 21 de maig. A la inauguració de l'acte hi han assistit: el doctor Adrià Muntaner, delegat del Rector d’Universitat Saludable i Campus de la UIB; la doctora Berta Paz, professora del Departament d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB; la senyora Joana Maria Pujades, membre del Centre d’Estudis Demogràfics de Catalunya (CED); la senyora Isabelle Séguy, membre de l’Institut National d’Études Démographiques de París (INED), i el senyor Joan March, membre del grup d’investigació en Història de la Salut (GIHS) de l'Institut Universitari d'Investigacions en Ciències de la Salut (IUNICS) de la UIB.
 
Per a més informació, podeu consultar el web de l'esdeveniment

Data de l'esdeveniment: 19/05/2022

Data de publicació: 20/05/2022