La UIB acull l'exposició «Vigilats des del cel. 1939-1945. El paper estratègic dels ports de les Balears durant la Segona Guerra Mundial»

Un grup de professors del Departament de Geografia han fet un estudi del material fotogràfic, amb la col·laboració de l’Autoritat Portuària 

Inauguració
Dia: dimecres, 18 d’octubre de 2017
Hora: 9.30 h
Lloc: hall de l’edifici Ramon Llull, campus universitari, Palma 

Inauguració de l’exposició «Vigilats des del cel. 1939-1945. El paper estratègic dels ports de les Balears durant la Segona Guerra Mundial», a càrrec de la doctora Joana Maria Petrus, professora i subdirectora del Departament de Geografia; el senyor Jorge Martín, responsable de Qualitat i Innovació de l’Autoritat Portuària de les Balears; el doctor Miquel Deyà degà de la Facultat de Filosofia i Lletres; i el doctor Llorenç Huguet, Rector de la UIB.

L’exposició són setze plafons amb fotografies inèdites realitzades entre 1941 i 1945 i textos explicatius, que posen en relleu com de preuats i observats varen ser els ports de les illes Balears pel seu interès geoestratègic. Ofereix per primera vegada un conjunt de fotografies aèries realitzades per les forces aliades durant el conflicte. Les imatges proven la vigilància constant a què foren sotmeses les Illes durant la guerra, atès el seu decisiu paper estratègic a la Mediterrània Occidental.

Un grup de professors del Departament de Geografia de la UIB, amb el suport de l’Autoritat Portuària de les Balears, ha recuperat, d’arxius britànics i nord-americans, material fotogràfic i documental sobre les operacions marítimes i aèries realitzades.

L'exposició ha recorregut totes les illes de l'arxipèlag des del mes de maig: Palma, Alcúdia, Maó, Eivissa i Formentera.

L'exposició restarà oberta al públic fins al dia 17 de novembre al hall de l’edifici Ramon Llull, del campus universitari de Palma. 

Data de l'esdeveniment: 18/10/2017

Data de publicació: 17/10/2017