La UIB acull les jornades Écfrasis e Imitación Artística en la Lírica Hispánica Contemporánea del 2 al 4 d'abril de 2012

El cicle servirà per divulgar els resultats de la recerca del grup de Renovació dels Llenguatges Poètics de la Literatura Espanyola del Segle XX: Estètica i Recepció

Dies: 2, 3 i 4 d'abril de 2012
Hora:
de 16 a 21 hores
Lloc: aula AA22, edifici Gaspar M. de Jovellanos,
campus universitari, Palma

El grup de recerca en Renovació dels Llenguatges Poètics de la Literatura Espanyola del Segle XX: Estètica i Recepció de la UIB ha organitzat les jornades Écfrasis e Imitación Artística en la Lírica Hispánica Contemporánea amb l'objectiu de difondre els resultats de la seva recerca en el marc del projecte Direcciones estéticas de la lírica posmoderna en España y poéticas en contacto: intertextualidad, interartisticidad e interculturalidad.

Del 2 al 4 d'abril de 2012, les jornades analitzaran distintes propostes de la lírica hispànica contemporània considerada des del punt de vista de la seva especificitat postmoderna a partir de les seves possibles tipologies ecfràstiques. És a dir, atenent en particular la descripció verbal d'una obra d'art visual i, en general, el diàleg amb altres manifestacios artístiques –música, cinema, arquitectura, fotografia. En la reflexió sobre aquestes propostes interessa, a més, la consideració de la relació entre les tradicions poètiques peninsulars en diferents llengües de l'Estat així com les tradicions transoceàniques des d'una òptica intercultural. El darrer dels nuclis d'estudi el constitueix l'eix tradició-ruptura, continuïtats-discontinuïtats, que a favor d'una visió transversal, indaga en la poesia d'autoria femenina i en la conformació identitària de nous subjectes poètics que sancionen o neguen la seva validesa a través del diàleg interartístic amb la tradició.

Les jornades comptaran amb la participació dels investigadors de la UIB i d'altres especialistes en la poesia actual de l'àmbit de l'hispanisme procedents de les universitats d'Alacant, de Granada, de Màlaga, del País Basc i de Valladolid. Les jornades les coordina la doctora Almudena del Olmo Iturriarte, professora del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica de la UIB. El grup de recerca en Renovació dels Llenguatges Poètics de la Literatura Espanyola del Segle XX: Estètica i Recepció el dirigeix el doctor Francisco Díaz de Castro, catedràtic de Literatura Espanyola de la UIB.

Data de l'esdeveniment: 02/04/2012

Data de publicació: 30/03/2012