La UIB acull la reunió del comitè espanyol de l'SCAR (Comitè Científic de Recerca Antàrtica)

L'IMEDEA (UIB-CSIC) organitza el VIII Simposi d'Estudis Polars, que reunirà investigadors de reconegut prestigi internacional a la UIB del 7 al 9 de setembre de 2011

Dia: dimarts, 21 de desembre de 2010
Hora: 13 hores
Lloc: sala d'actes,
Cas Jai, campus universitari, Palma

El comitè espanyol de l'SCAR (Comitè Científic de Recerca Antàrtica) es reuneix a la Universitat de les Illes Balears per preparar el VIII Simposi d'Estudis Polars, que es durà a terme a Palma del 7 al 9 de setembre de 2011, organitzat per l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (UIB-CSIC) i el comitè espanyol de l'SCAR.

El Simposi comptarà amb la participació d'investigadors de reconegut prestigi internacional i té com a objectius principals la difusió dels resultats científics i afavorir la col·laboració entre els grups de recerca que duen a terme la seva tasca a l'Antàrtida i a l'Àrtic en els diferents camps científics.

El Simposi serà la primera reunió científica polar que té lloc a Espanya després de la celebració de l'Any Polar Internacional i servirà per fer balanç dels resultats obtinguts per la presència científica espanyola tant a l'Antàrtida com a l'Àrtic. Coincidint amb el Simposi, es reunirà a Palma el Comitè Permanent sobre Gestió de Dades Antàrtiques de l'SCAR, que integra els responsables dels centres de dades antàrtics o polars dels diferents països membres de l'SCAR.

El VIII Simposi d'Estudis Polars compta amb el suport del Subprograma Nacional d'Investigació Polar del Ministeri de Ciència i Innovació, la Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació del Govern de les Illes Balears, el comitè espanyol de l'SCAR i la Universitat de les Illes Balears.

L'SCAR és una organització no governamental, constituïda per científics, que té com a objectiu promoure i coordinar la recerca científica que es duu a terme a l'Antàrtida. A més, és l'òrgan assessor en matèria científica del Tractat Antàrtic. L'SCAR va ser creat l'any 1958 pel Consell Internacional per a la Ciència (ICSU) i està constituït actualment per 36 Estats, entre els quals Espanya, cadascun dels quals té el seu corresponent comitè nacional.

Documents relacionats

Data de publicació: 21/12/2010