La UIB acull la 49 edició de l'Olimpíada Matemàtica, amb 41 alumnes inscrits de Mallorca i Menorca

Dia: divendres, 11 de gener de 2013
Hora: 9.30 hores
Lloc: aula AA03 de l’edifici G. M. de Jovellanos,
campus universitari, Palma 

Tindrà lloc la 49 edició de l’Olimpíada Matemàtica a la UIB per a estudiants de batxillerat. Hi participaran 41 alumnes de les Illes Balears: 36 a Mallorca i 5 a Menorca.

L’Olimpíada Matemàtica és un concurs de resolució de problemes, adreçat a l'alumnat de tot el sistema educatiu espanyol matriculat a batxillerat, que té com a objectiu estimular l'estudi de les matemàtiques i el desenvolupament de joves talents. Consta de tres fases, local, estatal i internacional, amb un nivell de dificultat creixent.

La prova de la fase local de la quaranta-novena edició té lloc al campus de la UIB i a l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó. El programa d’aquesta primera fase local consta de dues sessions de problemes, una al matí i l’altra a l'horabaixa. Cada sessió inclou tres problemes, i els participants treballen individualment.

Els tres primers classificats seran guardonats amb un diploma i un viatge per participar a la fase estatal de l’Olimpíada Matemàtica, que es durà a terme a Bilbao el proper mes d’abril.

Els sis primers classificats en la fase nacional formaran l'equip que representarà Espanya a la 54a Olimpíada Matemàtica Internacional, que tindrà lloc a Santa Marta (Colòmbia) la segona quinzena de juliol de 2013, i a la XXVIII Olimpíada Iberoamericana de Matemàtiques, que tindrà lloc a Panamà el setembre de 2013.

La XLIX Olimpíada Matemàtica Espanyola l’organitzen la Reial Societat Matemàtica Espanyola, la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, amb el suport de la Caixa d’Enginyers  i la Societat Balear de Matemàtiques-XEIX. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 11/01/2013

Data de publicació: 10/01/2013