La UIB acull el congrés sobre emergència i disseny de la robustesa que organitza l'IFISC (UIB-CSIC)

Inauguració
Dia: dimarts, 21 de setembre de 2010
Hora: 11.15 hores
Lloc: sala d’actes de Son Lledó,
campus universitari, Palma

L’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC) organitza el congrés Emergència i Disseny de la Robustesa: Principis generals i aplicacions a les xarxes biològiques, socials i industrials. L'objectiu del congrés és compartir entre diferents disciplines, com la física, la biologia, l'ecologia o l'economia, exemples que permetin trobar punts comuns de diferents sistemes robusts.

Més de seixanta investigadors d'arreu del món prendran part en aquesta cita, amb la qual l'IFISC vol ajudar a respondre preguntes com: Què són els mecanismes dinàmics i les arquitectures de xarxa que promouen la robustesa? És possible formular principis generals que determinin dinàmiques funcionals robustes? La robustesa apareix per evolució natural? Es poden emprar els processos d'evolució per ordinador per dissenyar sistemes robusts? Quines són les petjades de la robustesa? I podem distingir motius estructurals comuns i altres propietats estadístiques en sistemes robusts de diferents orígens?

Per a l’organització del congrés, l’IFISC, un organisme de recerca mixt entre la Universitat de les Illes Balears i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), compta amb la col·laboració de la Fundació Volkswagen.

Data de l'esdeveniment: 21/09/2010

Data de publicació: 20/09/2010