La UIB acull el XXIV Encuentro de Economía Aplicada

Els dies 9 i 10 de juny se celebra a Palma el XXIV Encuentro de Economía Aplicada, un esdeveniment impulsat per l’Applied Economic Analysis i l’Asociación Libre de Economía (ALdE) amb el suport del Departament d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de les Illes Balears.

La trobada es durà a terme amb sessions a l’edifici universitari de Sa Riera i al centre CaixaForum Palma. Del programa del congrés destaquen les dues sessions plenàries, que tindran la presència del doctor Javier Andrés, del Departament d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València, i la doctora Ana Maria Mayda, del Departament d’Economia de la Universitat de Georgetown. Al llarg de la trobada també hi haurà temps per promocionar l’intercanvi de coneixements i la generació de sinergies entre joves investigadors de l’àmbit econòmic, per celebrar diverses sessions paral·leles i per entregar el premi ALdE Joven Investigador.
 
El comitè científic del XXIV Encuentro de Economía Aplicada, integrat per més d’una vintena de docents de diferents universitats espanyoles, està dirigit per la doctora Mercedes Teruel, de la Universitat Rovira i Virgili. I el comitè organitzador, que té el suport d’UIBCongrés, està coordinat per les doctores Marta Jacob i Margarita Payeras, de la Universitat de les Illes Balears.

L’Asociación Libre de Economía (ALdE) té l’objectiu de facilitar i estimular les tasques de docència, investigació i transferència pròpies de l'activitat universitària, i pretén servir d’enllaç entre membres de departaments, professionals i centres d’estudi amb la promoció d’intercanvis d’experiències docents, tasques investigadores i activitats de transferència de coneixement en l’àmbit de l’economia.

Patrocinen aquest congrés la Fundación Ramón Areces; el Banc d’Espanya; la Fundació «la Caixa»; el Col·legi d’Economistes de les Illes Balears; la càtedra de Sostenibilitat Energètica de la Universitat de Barcelona; la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors i la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern de les Illes Balears; el Consell de Mallorca; la Fundació Impulsa Balears; la Fundació Turisme Palma 365; la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM); l’Institut Aragonès de Foment i l’empresa Tressis. 

Data de publicació: 09/06/2022