La UIB acull el X Congrés Internacional de l'Associació Europea d'Estudis Australians (EASA)

Dis/solutions: The Future of the Past in Australia, New Zealand, and the Pacific

Dies. 22, 23, 24 i 25 de setembre de 2009
Lloc: Edifici Anselm Turmeda

cra. de Valldemossa, km 7.5, Palma

Durant els dies 22, 23, 24 i 25 de setembre de 2009 tindrà lloc a la Universitat de les Illes Balears el X Congrés Internacional de l’Associació Europea d’Estudis Australians (EASA). El congrés l’ha organitzat personal docent i investigador del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Llatina de la UIB.

L’Associació Europea d'Estudis Australians, fundada l'any 1989, està composta per acadèmics de diferents països del món i té com a objectiu fonamental estudiar la cultura d'Austràlia, Nova Zelanda i la zona del Pacífic Sud, així com contribuir a les relacions bilaterals entre aquests països i Europa.

Es tracta d'un congrés que se celebra amb una periodicitat bianual i que fins ara s’ha dut terme en diferents ciutats europees, com ara Berna (1991), Copenhaguen (1995), Tolosa (1999), Aveiro (2003) o Roskilde (2007), entre d’altres. Palma acollirà la desena edició del congrés, i això serà una gran oportunitat per donar a conèixer la UIB als més de 120 visitants que acudiran a Mallorca des de diferents països del món.

L’objectiu és propiciar la reflexió i el debat sobre el passat, el present i el futur de les societats d'aquests països, no tan sols com a resultat dels canvis que afecten altres societats contemporànies, sinó també per raó de transformacions més concretes que aquests països han experimentat recentment.

El programa acadèmic es desenvoluparà durant quatre dies de feina en els quals comptarem amb la participació, tant en conferències plenàries com mitjançant comunicacions individuals, d'investigadors de reconegut prestigi procedents d'universitats espanyoles i estrangeres.

Alguns dels conferenciants convidats són:

El doctor David Callahan, Universitat d'Aveiro (Portugal).
El doctor Graham Huggan, Universitat de Leeds (Regne Unit).
La doctora Wenche Ommundsen, Universitat de Wollongong (Austràlia).
La doctora Janet Wilson, Universitat de Northampton (Regne Unit).

Gran part de l'atractiu del congrés depèn, a més, de la participació d'escriptors d'Austràlia i Nova Zelanda, com ara Anita Heiss i Robert Sullivan, que realitzaran sessions de debat, lectures i representacions teatrals.

Data de publicació: 21/09/2009