La UIB acull el III Congrés Català de Filosofia

La reunió científica es farà a Sa Riera del 21 al 23 de gener de 2014 i està dedicada al poeta Bartomeu Fiol

Inauguració
Dia: dimecres, 21 de gener de 2015
Hora: 12 hores
Lloc: Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Tindrà lloc la inauguració del III Congrés Català de Filosofia, que es farà a Sa Riera del 21 al 23 de gener de 2015. El Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet, intervindrà a la inauguració, així com la senyora María José Massot, coordinadora general de Cultura de l'Ajuntament de Palma i la senyora Margalida Duran, presidenta del Parlament de les Illes Balears.

El Congrés l’organitzen conjuntament la Societat de Filosofia del País Valencià, la Societat Catalana de Filosofia (IEC) i l'Associació Filosòfica de les Illes Balears, amb la col·laboració del Departament de Filosofia i Treball Social i els vicerectorats d’Investigació i Postgrau i de Cultura, Projecció Social i Seus Universitàries de la UIB.

El Congrés té com a objectius impulsar la presència pública de la reflexió filosòfica, incrementar la recerca en filosofia i fomentar especialment els estudis sobre l'obra dels pensadors, filòsofs i intel·lectuals balears, valencians i catalans.

Bartomeu Fiol i Ramon Llull

L’edició d’enguany està dedicada al poeta Bartomeu Fiol (Palma, 1933-2011),  i per això una de les seccions del Congrés es dedicarà a la recerca sobre les relacions entre la filosofia i la literatura, i concretament a l’estudi de la poesia i els escrits en prosa d’aquest escriptor. A més, coincidint amb la commemoració de l’Any Ramon Llull, el Congrés també dedicarà una secció a l’estudi del lul·lisme. 

Data de l'esdeveniment: 21/01/2015

Data de publicació: 15/01/2015