La UIB acull el I Congrés Estatal sobre els Drets dels Menors en l'Àmbit Sanitari

Dia: dijous, 24 d'abril de 2008
Hora: 9.30 hores (inauguració)
Lloc: sala d'actes de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos,
campus universitari, cra. de Valldemossa, km 7.5, Palma

Tindrà lloc la inauguració del I Congrés Estatal sobre els Drets dels Menors en l'Àmbit Sanitari, que tindrà lloc els dies 24 i 25 d'abril al campus universitari.

A l'acte hi assistirà la senyora Fina Santiago, consellera d'Afers Socials del Govern de les Illes Balears; el senyor Antoni Bennàssar, director de l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor; la doctora Irene Nadal, directora del Departament de Dret Privat de la UIB; i el doctor Martí March, vicerector primer, de Planificació i Coordinació Universitària de la UIB.

Aquest congrés, el primer de tot l'Estat que analitza de forma monogràfica els drets dels menors en l'àmbit sanitari, reunirà al campus experts en qüestions legals, sanitàries i socials de diverses comunitats autònomes.

Al congrés s'abordaran diverses perspectives del tema, des dels drets del menor davant l'Administració pública sanitària, fins a la relació entre religió i drets sanitaris del menor, passant pel consentiment del menor en l'àmbit sanitari. Aquests tres grans eixos del congrés es tractaran a través de tot un grapat ponències, taules rodones i col·loquis, com:

- La visió general dels drets del menor davant l'Administració sanitària, ponència presentada pel professor de Dret administratiu de la Universitat de Múrcia, Julián Valero;

- La història clínica d'un menor com a tractament de dades: confidencialitat/mesures de seguretat, a càrrec del doctor en Dret Constitucional, consultor de la Universitat Oberta de Catalunya i coordinador de l'àrea d'estudis de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, Ricard Martínez.

- La infermera davant el consentiment informat del menor, a càrrec de la professora d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB Esperança Ponsell.

- La presa de decisions en el marc sanitari per part del menor d'edat, ponència del catedràtic de Medicina Legal i Forense de la Universitat de Múrcia, Eduardo Osuña.

- Religió vs. criteri mèdic? Les demandes dels pares i les respostes institucionals, a càrrec de la senyora Ángela Tumbarello, treballadora social i cap del Servei de Comunicació i Atenció a l'Usuari de l'Hospital Universitari de Son Dureta.

Aquesta iniciativa ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Salut i Consum, de la Universitat de les Illes Balears i de l'Ajuntament de Palma.

Data de publicació: 24/04/2008