La UIB acull el 31th Colloquium on Generative Grammar

Un centenar d’investigadors participaran en aquesta reunió científica dedicada a l’estudi de la sintaxi, la semàntica i la fonologia de les llengües naturals en el marc de la gramàtica generativa 

La Universitat de les Illes Balears acull de l’1 al 3 de juny el 31th Colloquium on Generative Grammar. La seu d’aquesta trobada internacional serà l’edifici universitari de Sa Riera (Palma), a iniciativa del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica i del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB. La jornada comptarà amb una sessió presencial de dos dies, que anirà precedida per un taller sobre l’adquisició de la llengua en poblacions típiques i atípiques.

Els ponents convidats són: el doctor Ricardo Bermúdez-Otero, professor de la Universitat de Manchester (Regne Unit) i investigador sobre teoria fonològica i morfològica, lingüística històrica i llengües germàniques i romàniques; la doctora Roberta d’Alessandro, professora de la Universitat d’Utrecht (Països Baixos), especialitzada en variació sintàctica, canvi lingüístic en contacte i sintaxi de la llengua patrimonial, i la doctora Ianthi Maria Tsimpli, professora de la Universitat de Cambridge (Regne Unit), que treballa sobre el desenvolupament del llenguatge en infants i adults.

Aquest congrés anual se celebra des de 1991 a Espanya, Portugal i França, amb la finalitat d’agrupar lingüistes d’arreu del món per intercanviar opinions i cercar consensos sobre les darreres aportacions a la sintaxi i semàntica, així com a la fonologia de les llengües naturals en el marc de la gramàtica generativa. Està prevista l’assistència d’un centenar de participants.

El comitè organitzador del 31th Colloquium on Generative Grammar està format per la doctora Maria del Mar Vanrell, la doctora Elga Cremades, el doctor Lluís Barceló-Coblijn, la doctora Ariadna Benet, el doctor Pedro Guijarro-Fuentes i la doctora Cristina Suárez-Gómez. 

Data de publicació: 02/06/2022