La UIB acull 54 estudiants d'entre 52 i 82 anys a la IV Universitat Internacional d'Estiu per a Majors

L'edició d'enguany donarà a conèixer la gastronomia i la cultura de les Illes Balears a estudiants d'universitats d'Alemanya, el Regne Unit, Suècia i Espanya

Inauguració
Dia: dilluns, 5 de setembre de 2011
Hora: 10.30 hores
Lloc: sala d’actes de l’edifici Guillem Cifre de Colonya,
campus universitari, Palma

Tindrà lloc la inauguració de la IV Universitat Internacional d'Estiu per a Majors. A l'acte hi intervindran la Rectora de la UIB, doctora Montserrat Casas, i la directora de la Universitat Oberta per a Majors, doctora Carme Orte. La directora general de Medi Rural i Marí del Govern de les Illes Balears, senyora Margaret Mercadal, pronunciarà la conferència inaugural «Les marques de qualitat a les Illes Balears».

També hi assistiran la senyora Catalina Soler, consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca; la senyora Margalida Pocoví, directora insular de Medi Ambient del Consell de Mallorca; el senyor Joan Albertí, batlle de Fornalutx; la senyora Aina Ferriol, regidora d’Educació, Família, Igualtat i Majors de l’Ajuntament de Palma; el senyor Andreu Ramis, director de l'Obra Social de la Caixa de Balears, «Sa Nostra», i el senyor Antonio Sánchez, responsable de relacions externes d’El Corte Inglés.

IV Universitat Internacional d'Estiu per a Majors

La Universitat de les Illes Balears organitza la IV Universitat Internacional d'Estiu per a Majors, que en aquesta edició rep el títol de “Gastronomia i cultura de les Illes Balears” i que tindrà lloc del 4 al 10 de setembre de 2011.

Hi participaran un total de 54 alumnes d'entre 52 i 82 anys d'universitats del Regne Unit (Universitat de Strathclyde, Universitat de Sheffield, Universitat de Lancaster, Universitat de Londres), Alemanya (Universitat de Bremen, Universitat Tècnica de Dortmund), Suècia (Universitat d'Upssala) i Espanya (Universitat Autònoma de Madrid, Universitat Complutense de Madrid, Universitat Carlos III, Universitat del País Basc, Universitat de la Corunya, Universitat de les Illes Balears). Dels 54 alumnes, 17 són homes i 37 dones. La mitjana d’edat és de 66 anys, la persona més jove té 52 anys i la més gran 82.

La IV Universitat Internacional d'Estiu per a Majors és una iniciativa de la Universitat Oberta per a Majors de la UIB que es dirigeix a persones grans que cursen programes universitaris per a gent gran de diferents Estats europeus. Atès el caràcter internacional de la reunió, la llengua vehicular és l'anglès, i cada edició està dedicada a una temàtica diferent. Enguany, la IV Universitat Internacional d'Estiu per a Majors se centra en l'estudi de la gastronomia i la cultura de les Illes Balears.

La IV Universitat Internacional d'Estiu per a Majors té la col·laboració de Dos Perellons, LIMSA – Distribuciones Can Xisco, La Luna – Embutidos Aguiló, Fet a Sóller, Conserves Rosselló, Galetes Gori, Quely i l'Associació per al Foment de l'Ametlla Mallorquina.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 05/09/2011

Data de publicació: 02/09/2011