La Segona Setmana de Cultura Portuguesa apropa a la UIB la creació artística del país lusità

Dia: dilluns, 14 de març de 2011
Hora: 19 hores
Lloc: sala d’actes de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

El Servei d’Activitats Culturals (SAC) de la UIB, amb la col·laboració de l’Instituto Camões de Portugal, organitza del 14 al 16 de març de 2011, la Segona Setmana de Cultura Portuguesa. L’estreta vinculació de la creació artística portuguesa actual, sobretot la literària, amb les Illes Balears, ja demostrada a la Primera Setmana de Cultura Portuguesa, celebrada el curs passat, han aconsellat de fer-ne una segona edició. En aquesta ocasió, visitaran la UIB tres intel·lectuals portuguesos que parlaran de les seves obres i de la seva visió personal de Portugal i compartiran punts de vista amb els assistents.

Programa de la Segona Setmana de Cultura Portuguesa:

  • Dilluns, 14 de març de 2011: conversa amb Valter Hugo Mãe (Saurimo, Angola, 1971). És escriptor de novel·les i de literatura infantil, poeta i músic. Premi José Saramago l’any 2006 per l’obra O remorso de Baltazar Serapião.
  • Dimarts 15 de març de 2011: conversa amb Ana Luísa Amaral (Lisboa, 1956). És escriptora de literatura infantil, poetessa i traductora. És coautora del Dicionário de Crítica Feminista i coordinadora de l'edició anotada de Novas Cartas Portuguesas, de Maria Isabel Barreno, Maria Teresa Horta i Maria Velho da Costa. Prémio Literário Casino da Póvoa/Correntes d’Escritas, 2007, per A Génese do Amor i Premi de Poesia Giuseppe Acerbi (2007).
  • Dimecres 16 de març de 2011: conversa amb Inês Pedrosa (Coimbra, 1962). Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Nova de Lisboa, va treballar en diversos periòdics i revistes, en ràdio i televisió. Actualment és directora de la Casa Fernando Pessoa, i manté, des de 2002, una crònica setmanal al periòdic Expresso. També és autora de cinc novel·les i diversos títols de literatura infantil, entre d’altres.

L’activitat tindrà lloc en tres sessions, una cada dia, del dilluns 14 al dimecres 16 de març de 2011, a les 19 hores a la sala d’actes de Sa Riera (dilluns i dimarts) i a l’aula 7 del mateix edifici (dimecres).

La Segona Setmana de Cultura Portuguesa la coordinen el doctor Perfecto Cuadrado i la doctora Lourdes Marques, professors de l’àrea de Filologies Gallega i Portuguesa del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Llatina de la UIB.

La iniciativa, que és gratuïta, rep el suport del Consell de Mallorca.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 14/03/2011

Data de publicació: 11/03/2011