La Rectora de la UIB, doctora Montserrat Casas, assumeix la presidència semestral del G-9 d'Universitats

La Rectora de la Universitat de les Illes Balears, doctora Montserrat Casas, ha assumit la presidència semestral del Grup 9 d'Universitats (G-9). La Rectora Casas agafa el relleu en la presidència del Grup al Rector de la Universitat Pública de Navarra, doctor Julio Lafuente, que ha ostentat el càrrec de president del G-9 des del mes de gener fins al juny de 2010.

Segons els Estatuts del G-9, s'estableix una presidència rotatòria de sis mesos entre els 9 rectors que integren el Grup. Al president li competeixen diverses funcions, com ara: convocar, presidir i fixar l'ordre del dia de les sessions de l'Assemblea General de Rectors i del Comitè Permanent; executar i donar seguiment als acords de l'Assemblea General i del Comitè Permament; com també formular propostes a aquests òrgans.

El Grup 9 d'Universitats és una associació sense ànim de lucre, constituïda el 1997, i integrada per les universitats públiques que són úniques en les respectives comunitats autònomes: de Cantàbria, de Castella-la Manxa, d'Extremadura, de les Illes Balears, de La Rioja, d'Oviedo, del País Basc, Pública de Navarra i de Saragossa. Per nombre d'alumnes, més de 200.000, i nombre de projectes conjunts, és el grup interuniversitari més gran de l'Estat.

Documents relacionats

Data de publicació: 01/07/2010