La Poesia en la Contemporaneïtat: Reptes genèrics, identitat i incidència pública

Congrés organitzat pel grup de recerca LiCETC de la UIB els dies 11 i 12 de desembre de 2014

Inauguració
Dia: dijous, 11 de desembre de 2014
Hora: 9.30 hores
Lloc: CaixaFòrum Palma, plaça de Weyler, 3, Palma

Tindrà lloc la inauguració del congrés La Poesia en la Contemporaneïtat: Reptes genèrics, identitat i incidència. Hi intervindran el doctor Burghard Baltrusch, membre del projecte de recerca PoesPublic de la Universitat de Vigo i coorganitzador del congrés; la senyora Margarita Pérez-Villegas, directora del CaixaForum Palma; la doctora Margalida Pons, professora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General i coordinadora del congrés; i el vicerector d’Investigació i Postgrau, doctor Jaume Carot.

El congrés és una iniciativa del grup de recerca en Literatura Contemporània: Estudis Teòrics i Comparatius (LiCETC) de la UIB i d’altres grups de recerca de les universitats de Santiago de Compostel·la i de Vigo, que en el marc de la seva tasca investigadora han abordat tant l'especificitat del gènere poètic com la seva inserció en els discursos culturals i socials. 

L'objectiu del congrés és examinar la poesia recent –en especial, la produïda dels anys 70 ençà– des del doble punt de vista de la mobilitat genèrica i de la dinamicitat social. D'una banda, el congrés s’interessa per les qüestions que afecten la (re)definició de la genericitat, com ara les transformacions dels prototips retòrics, l'experimentalitat, la conformació del subjecte líric i la transmedialitat. D'altra banda, s’abordarà un conjunt de conceptes transversals d'especial rellevància en la constitució de la poesia, com els d'intimitat, identitat, espai, cos i performativitat. Així mateix, s’incidirà en aspectes que afecten el camp cultural i la canonicitat, com les formes de legitimació del discurs poètic, els mecanismes de difusió i consum, els canals de difusió, la traducció i la transposició, i la presència en l'esfera pública.

Data de l'esdeveniment: 11/12/2014

Data de publicació: 05/12/2014