La Junta de Balears de l'AECC guardona novament la recerca del grup de Biologia Cel·lular del Càncer

L'investigador Miquel Enseñat ha obtingut l’ajut predoctoral en Oncologia 2019 

La seu de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears va acollir, ahir capvespre, l’acte de lliurament de l’ajut predoctoral en Oncologia 2019, finançat per la Junta de Balears de l’AECC. Aquest programa d’ajuts predoctorals de l’AECC, iniciat l’any passat, està sotmès a un rigorós procés d’avaluació científica per part de l’ANEP. L’ajut finança la contractació dels investigadors durant tres anys, prorrogables a quatre

L’adjudicatari de la convocatòria 2019 és l’investigador predoctoral Miquel Enseñat, del grup de Biologia Cel·lular del Càncer (UIB-IUNICS-IdISBa), pel projecte de tesi titulat Integrative genomic, transcriptomic and and epigenomic theranostic biomarkers for patients with glioblastoma,, dirigit pels doctors Diego Marzese (investigador Miguel Servet) i Borja Sesé (investigador postdoctoral FOLIUM).

Després del lliurament del guardó per part del president de la Junta de Balears de l’AECC, Dr. Javier Cortés, l’investigador guardonat va presentar el projecte de tesi doctoral.

A continuació hi va haver un debat, moderat pel Dr. Javier Cortés i en el qual participaren Miquel Enseñat i un dels directors del seu projecte, Dr. Borja Sesé, així com les investigadores predoctorals guardonades a l’edició dels ajuts de l’any passat, que també formen part del grup de Biologia Cel·lular del Càncer. Així, el debat va comptar amb la participació de Beatriz Almarán, que va informar del desenvolupament del seu projecte, titulat Role of Rho GTPase signaling in the regulation of Glioma Stem Cell motility and invasion, dirigit pel Dr. Príam Villalonga, i de Lucía Ferro, que va parlar del seu projecte, Potencial coadyuvante de fenotiazinas antipsicóticas en Glioblastoma: papel de FOXO3a, dirigit per la Dra. Silvia Fernández.

Cal destacar que les tres ajudes predoctorals vigents finançades per l’AECC han guardonat tres línies d’investigació del grup de Biologia Cel·lular del Càncer centrades en la biologia dels glioblastomes, tumors cerebrals primaris de pronòstic altament desfavorable. 

Data de publicació: 31/01/2020