La III Setmana de Cultura Portuguesa arriba a la UIB

Dia: del 21 al 24 de febrer de 2012
Hora:
19.30 hores
Lloc:
edifici Sa Riera,
c/
de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

El Servei d'Activitats Culturals de la UIB i l'Instituto Camões de Portugal organitzen la tercera edició de la Setmana de Cultura Portuguesa, que compta amb la col·laboració del Consell de Mallorca.

En aquesta ocasió visitaran la UIB tres autors portuguesos que parlaran de les seves obres i posaran el públic en contacte amb la realitat de la cultura portuguesa. A més, el cantautor Joan Manel interpretarà cançons del seu disc Joan Manel canta Pessoanes de Ponç Pons (2012), una selecció de dotze obres que formen part del llibre homònim de l'autor menorquí.

La Tercera Setmana de Cultura Portuguesa, que forma part del programa de cultura de la UIB, la coordinen el doctor Perfecto Cuadrado i la doctora Lourdes Marques, professors de l’àrea de Filologies Gallega i Portuguesa del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Llatina de la UIB.

Les jornades tindran lloc en quatre sessions del 21 al 24 de febrer de 2012 a les 19.30 hores a l'edifici Sa Riera, a Palma.

Programa:

- Dimarts 21 febrer. Conferència a càrrec de José Luís Peixoto
- Dimecres 22 febrer. Conferència a càrrec de Gabriel Magalhães
- Dijous 23 febrer. Joan Manel canta Pessoanes de Ponç Pons
- Divendres 24 febrer. Conferència a càrrec de Teresa Rita Lopes.

Exposició En Pessoa

De forma paral·lela a la Setmana de Cultura Portuguesa, i fins al 24 de febrer, es pot visitar a la Misericòrdia l'exposició En Pessoa, de l'artista Juanma Pérez, un projecte expositiu que gira al voltant de la figura de l'escriptor portuguès Fernando Pessoa, especialment sobre la seva obra emblemàtica, O livro do desassossego. La mostra recrea la ciutat de Lisboa com a espai urbà mitjançant la tècnica de fotografies intervingudes en què es juga amb la identitat, la realitat i la ficció, que viatgen juntes.

L'exposició En Pessoa l'organitza el Servei d'Activitats Culturals de la UIB, amb la col·laboració del Consell de Mallorca, i ha estat produïda per la Universitat de València (Col·legi Major Rector Peset).

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 21/02/2012

Data de publicació: 17/02/2012