La I Jornada d'Estudis Feministes en Religió de la UIB analitza els punts de connexió religiosos i culturals de la violència contra les dones

Dia: dimecres, 2 de març de 2011
Hora: 17 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra,
c/ de la Concepció, 12, Palma

Tindrà lloc l’acte d’inauguració de la I Jornada d’Estudis Feministes en Religió. Inauguraran la jornada la senyora Lila Thomàs, directora de l’Institut Balear de la Dona; i la senyora Andrea Beltramo, coordinadora de l’activitat.

Tot seguit, la senyora Rosa Cursach, col·laboradora del grup de recerca de Desigualtat, Gènere i Polítiques Públiques i investigadora del grup de recerca de Política, Treball i Sostenibilitat de la UIB, impartirà la conferència inaugural, que duu per títol «Introducció als estudis feministes en religió».

La I Jornada d’Estudis Feministes en Religió consisteix en un cicle de cinc conferències que impartiran experts d’àmbit nacional i internacional en religió i feminisme i que comptaran amb un debat posterior. S’analitzaran els punts de connexió religiosos i culturals de les diferents formes de violència que pateixen les dones, es reflexionarà críticament sobre el fet religiós des d’una perspectiva feminista, s’aprofundirà en la diversitat del moviment feminista i es proposaran accions concretes sobre la problemàtica al voltant de la violència estructural i simbòlica present en l’exercici de poder de les instituciones religioses sobre l’espiritualitat de les dones.

L’activitat l’organitzen el Departament de Filosofia i Treball Social de la UIB i el Seminari de Teories i Pràctiques Feministes, que forma part del grup de recerca de Desigualtat, Gènere i Polítiques Públiques de la UIB. La Jornada, a més, rep suport de la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració, l’Institut Balear de la Dona, l’Obra Social de Sa Nostra, Creients i Feministes, la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere, Dones i Lletres i la Llibreria Àgora.

L’activitat és gratuïta. S’adreça especialment a la comunitat universitària, membres d’associacions de dones i membres d’associacione religioses, però hi pot assistir tothom que hi estigui interessat.

Documents relacionats

Data de publicació: 02/03/2011