La Fundació per a la Recerca de Flandes (FWO) premia la tesi doctoral de Lendert Gelens, defensada a la UIB

La tesi doctoral de Lendert Gelens (Zoersel, Bèlgica, 1983), realitzada conjuntament a l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB) i a la Universitat Lliure de Brussel·les, ha estat guardonada per la Fundació per a la Recerca de Flandes (FWO) amb el premi Alcatel/Lucent Bell per a tesis doctorals en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació. Aquest guardó està dotat amb 8.000 euros.

La tesi, titulada Nonlinear dynamics in photonics systems: Generic models for semiconductor ring lasers & dissipative solitons, va ser defensada a la Universitat de les Illes Balears el mes de maig de 2010 i va ser codirigida pels doctors Jan Danckaert i Guy Van der Sande, de la Universitat Lliure de Brussel·les, i el doctor Damià Gomila, de l'IFISC (CSIC-UIB). La tesi ja va ser premiada per la IEEE Photonics Society amb una beca internacional.

Lendert Gelens es va graduar com a enginyer electrònic a la Universitat Lliure de Brussel·les i va fer un màster de Física l'any 2006 en aquesta universitat. Va rebre el premi Barco/FWO de la Fundació per a la Recerca de Flandes aquell mateix any pel seu treball de final de màster, titulat Contributions to the study of cavity-and vortex solitons in nonlinear optics. Gelens ha fet estades de sis mesos a l'IFISC (CSIC-UIB) i al Departament de Física de la Universitat de Califòrnia a Berkeley. És autor o coautor de més 20 publicacions en revistes internacionals i tres dels seus articles han estat publicats a la Physical Review Letters, una de les revistes més prestigioses en el camp de la física. En l'actualitat, Lendert Gelens és investigador postdoctoral a la Fundació per a la Recerca de Flandes.

Documents relacionats

Data de publicació: 27/10/2011