La Fundació Endesa i la UIB creen la Càtedra Guillem Colom Casasnovas, que desenvoluparà continguts de micropalentologia i paleontologia

CanalUIB

Dia: divendres, 17 de juny de 2011
Hora: 12 hores
Lloc: auditori Jaume Cladera i Cladera de l’edifici Arxiduc Lluís Salvador,
campus universitari, Palma

El senyor Rafael Miranda, president de la Fundació Endesa, i la doctora Montserrat Casas, Rectora de la Universitat de les Illes Balears, signaran un conveni per mitjà del qual les dues entitats creen la Càtedra Guillem Colom Casasnovas. També hi assistiran el doctor Felicià Fuster, president del Consell Social de la UIB i president del Consell Assessor d’Endesa a les Illes Balears; el doctor Lluís Pomar, catedràtic del Departament de Ciències de la Terra de la UIB; i el doctor Guillem Mateu, professor emèrit de la UIB.

La Càtedra Guillem Colom Casasnovas neix d'una iniciativa del Consell Social de la UIB com a homenatge al científic solleric Guillem Colom Casasnovas (1900-1993) i amb l’objectiu de continuar les seves investigacions científiques, les quals situaren el nom de les Illes Balears entre els centres d’investigació de primer nivell de la ciència internacional. Així mateix, desenvoluparà amb especial dedicació continguts de micropaleontologia i paleontologia i les especialitats que contribueixen al desenvolupament d’aquestes ciències, com l’estratigrafia, la geologia, l’oceanografia, la paleoecologia i la sedimentologia, com també qualsevol altre aspecte del que es coneix com a ciències naturals.

La Càtedra també serà l’encarregada de continuar coordinant l’estudi i la publicació de l’obra científica de Guillem Colom Casasnovas que, dirigits pel professor Guillem Mateu Mateu, fa l’equip interuniversitari de professors de les universitats de les Illes Balears, València i el País Basc, edita l’Institut Espanyol d’Oceanografia i patrocina la Conselleria d’Economia i Hisenda.

Endesa i la UIB ja col·laboren amb la Càtedra Endesa Xarxa d’Innovació Energètica, creada el 2008 per formar els estudiants en la generació, el transport, la distribució i la comercialització de l’energia elèctrica.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 17/06/2011

Data de publicació: 16/06/2011