La Fundació BIT i la FUEIB col·laboraran en la creació del node del hub Km 1070, una aliança mediterrània per a la innovació, la tecnologia i l'empresa

El Conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, com a president de la Fundació BIT, i el Rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Jaume Carot, com a president de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), han signat aquest 18 de maig al ParcBIT un acord de col·laboració per crear el node regional dins el hub d’innovació Km 1070, una iniciativa que pretén crear una aliança estratègica entre les regions mediterrànies per fomentar el creixement d’empreses emergents i en expansió.

El hub Km 1070, situat a la comunitat d’empreses tecnològiques de Torre Juana, a Alacant, està format per diferents nodes regionals, en els quals participen  empreses i institucions de les comunitats de l’arc mediterrani espanyol. En formen part entitats i empreses com ara la Universitat d’Alacant, Red.es, TIMUR, Grupo Suez, Digital Innovation Hubs, Cisco Internacional, Fundació Fidesol o LuaFund, entre d’altres.
 
Totes aquestes entitats públiques i privades, i a partir d’ara també la Fundació BIT i la FUEIB, formen part així d’una plataforma a través de la qual es connecten i col·laboren ecosistemes tecnològics de les Illes Balears, Castelló, València, Alacant, Múrcia, Màlaga i Ceuta per afavorir el creixement d’empreses emergents i en expansió a l'àrea mediterrània, amb focus en intel·ligència artificial, internet de les coses (IoT per les sigles en anglès), ciberseguretat i computació al nigul.
 
L’eix d’innovació Km 1070 té per objectiu implementar en cadascun dels nodes participants quatre mecanismes comuns: programes d’innovació oberta, escalat ràpid, internacionalització, i la participació en consorcis i cocreació de tecnologia en l’àmbit europeu.
 
Gràcies a aquestes quatre eines estratègiques, que es treballaran des dels nodes, s’afavorirà la integració dels anomenats projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica (PERTE) en aquestes regions. Aquests projectes PERTE permetran a cadascuna de les comunitats alinear-se amb els objectius de la Unió Europea partint d’una estratègia d’especialització que els permeti codesenvolupar programes, fer projectes i rebre fons.
 
«Aquest acord entre la FUEIB i la Fundació BIT en sectors tan estratègics com la intel·ligència artificial, internet de les coses, ciberseguretat i computació al nigul, és una passa més cap a la implantació d’un nou model econòmic més diversificat, i menys dependent del turisme, a través del qual es crearan feines de qualitat i es fomentarà un desenvolupament econòmic més sostenible», ha destacat el Conseller Company. 

Data de publicació: 19/05/2022