La Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB reivindica la importància dels tutors clínics

«L’art de tenir cura i ensenyar... amb passió!»

Més de 1.200 professionals tutoritzen les pràctiques de 900 estudiants d’Infermeria i Fisioteràpia 

Dia: dimecres, 27 de febrer de 2019
Lloc: sala d’actes de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus universitari, Palma

  • Atenció a mitjans: 15.30 hores, amb la doctora Rosa Maria Alberdi, degana de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la UIB, i Carles Villafáfila, subdirector de Cures Assistencials i Atenció a l’Usuari del Servei de Salut de les Illes Balears.
  • Inauguració jornada: 16 hores, a càrrec de la senyora Margalida Frontera directora general d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut del Govern de les Illes Balears; el senyor Carlos Villafáfila, subdirector de Cures Assistencials i Atenció a l’Usuari del Servei de Salut de les Illes Balears; la doctora Rosa Maria Alberdi, degana de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de les Illes Balears, i el doctor Jordi Llabrés, vicerector d'Innovació i Relacions Institucionals de la UIB.

La Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de les Illes Balears ha organitzat una jornada per posar en valor i revisar la tasca que fan els tutors clínics dels alumnes de la facultat. La jornada es titula «L’art de tenir cura i ensenyar... amb passió!».

Els estudiants d’Infermeria fan 2.300 hores de pràctiques a centres de salut, hospitals al llarg de la seva carrera i els de Fisioteràpia en fan 850, per la qual cosa depenen d’un professional que els fa de tutor i que és qui els acompanya en el seu aprenentatge professional durant els estudis. Aquests tutors es coordinen amb el professorat de la UIB, que també vetlla per l’evolució dels estudiants.

La trobada té l’objectiu de fer més visible i valorar la importància de la feina dels tutors dels alumnes i crear, alhora, un vincle més clar amb la UIB, que permeti els tutors ser reconeguts com una part fonamental del procés de formació dels estudiants. Aquesta relació millora la comunicació i ofereix una formació adequada a la tasca que desenvolupen. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 27/02/2019

Data de publicació: 26/02/2019