La Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia celebra el desè aniversari dels estudis de Fisioteràpia a la UIB

Dia: divendres, 29 de juny de 2012
Hora: 19 hores
Lloc: sala d’actes, edifici Gaspar M. de Jovellanos,
campus universitari, Palma  

Tindrà lloc l’acte de cloenda de les activitats de celebració del desè aniversari de la implantació dels estudis de Fisioteràpia a la Universitat de les Illes Balears, organitzades per la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia. Hi participaran els principals protagonistes de la implantació de la Fisioteràpia a la UIB, antics alumnes i professors.

El doctor Manuel Gutiérrez Nieto, president de la Conferència Nacional de Directors d'Escoles Universitàries de Fisioteràpia, impartirà la conferència «Fisioteràpia: passat, present i futur». També hi intervindran el doctor Joan de Pedro, degà de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia,  i la vicerectora d’Estudiants de la UIB, doctora Maria Juan.

Més de 350 titulats des del curs 2001-2002

La Universitat de les Illes Balears va oferir per primera vegada els estudis de Fisioteràpia el curs acadèmic 2001-2002. Aquell curs, es varen matricular 77 alumnes al primer curs dels estudis de Fisioteràpia. Enguany, deu anys més tard, són 234 els alumnes que s’han matriculat als estudis de Fisioteràpia –ja sigui al pla antic o al grau-, dels quals 65 són de nou ingrés. En aquests anys, han sortit al món laboral prop de 350 titulats.

Pel que fa a la recerca, la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la UIB compta amb el grup de recerca en Evidència, Estil de Vida i Salut, que encapçala el doctor Antoni Aguiló. Formen part del grup 14 investigadors i 3 col·laboradors. Les principals línies de recerca del grup són: alimentació, exercici físic i salut, intervencions preventives en fisioteràpia i hàbits tòxics i salut.

Activitats de celebració

Al llarg d’aquest curs acadèmic la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia ha organitzat divereses activitats per celebrar el desè aniversari de la implantació dels estudis de Fisioteràpia:

  • Cicle de conferències per donar a conèixer als actuals i als futurs professionals del sector, i a la societat en general, els àmbits d’actuació professional del fisioterapeuta.
  • Tallers per aportar eines d’autocura per a la promoció de la salut, dirigits a tothom que hi estigui interessat 
  • Curs Rehabilitation technology for disabled and elderly people, en el marc d’un conveni ERASMUS amb diverses universitats europees.

Data de l'esdeveniment: 29/06/2012

Data de publicació: 28/06/2012