La FUEIB organitza trobades cara a cara entre empreses estrangeres i PIME, empreses derivades i clústers de les Balears per explorar oportunitats de negoci i de cooperació

En el projecte europeu 2Ins Cluster per a la internacionalització i la innovació de les PIME i els emprenedors hi participen institucions d'Itàlia, Grècia, França i Malta

Dies: 13 i 14 de maig de 2013
Hora: de 10 a 14 hores
Lloc: aules 11 i 14, Edifici Sa Riera
C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma
 

Amb la idea de dissenyar i establir clústers (estructures transnacionals) que donin suport a la innovació i el procés d'internacionalització de les PIME i dels emprenedors, la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) participa en el projecte 2Ins Clusters (2G-MED09-04) en el marc del programa MED de la Unió Europea conjuntament amb socis d'Itàlia, Grècia, França i Malta.

Entre les activitats previstes en el projecte, els socis promouen les Business Cooperation Mission (BCM) o missions de cooperació empresarial a les Illes Balears. Les BCM consisteixen en la realització d'un esdeveniment comercial de dos dies en què PIME, empreses derivades (spin off) i altres actors de diferents sectors econòmics i dels països i regions dels socis que participen en el projecte procedeixen a intercanviar experiències i realitzar trobades cara a cara o Face to Face (F2F) per generar sinergies, i explotar possibilitats de cooperació i de negoci en el futur, en el seu paper com a oferents o demandants.

Aquests dies, la FUEIB organitza dues sessions BCM dedicades a dos sectors estratègics de les Illes Balears: la biotecnologia, i les noves tecnologies i el turisme.

Avui, dia 13 de maig, el clúster de biotecnologia (BIOIB), empreses derivades dedicades a la biofarmàcia com Lipopharma i empreses que treballen en la indústria farmacèutica com Syntax for Science, Melpharma, SL, i Circe Crystal Engineering es reuneixen amb l'Agencia Lucana dello Sviluppo i dell'Innovazione in Agricoltura (ALSIA-Agrobios), que ha vingut a instància de la Província (govern regional) de Matera.

Dimarts, dia 14, clústers de turisme (TURISTEC), el grup de tecnologia de l'animació de la UIB (LADAT), empreses de nàutica aplicades a les noves tecnologies (PORTBOOKER) i empreses derivades que es dediquen a la creació de programari adaptat als camps del medi ambient (METEOCLIM Services) i del llenguatge digital interactiu (Inisle Interactive Technologies) faran una presentació de les seves activitats a empresaris estrangers grecs i italians que provenen del món de les noves tecnologies (Ypsilon Creative), la nàutica (INCREDIBLUE), la comunicació (Graphicom SRL) i les telecomunicacions (LOCISH). Aquestes empreses estrangeres han vingut a instància de tres socis del projecte 2Ins Clusters (la Universitat de Patras, el Govern Regional de l’Àtica i la Província de Matera).

En el marc d'aquest BCM, aquestes empreses estrangeres es reuniran amb les locals a través del F2F a fi de buscar possibilitats de finançament, o bé oferir o demanar productes, serveis i processos. S'espera que aquests participants portin a terme contactes que puguin ser interessants per al futur amb vista a noves oportunitats de negoci.  

Data de publicació: 13/05/2013