La FUEIB celebra vint-i-cinc anys amb un acte de reconeixement a empreses i entitats

En 25 anys, s'han signat 2.500 contractes i convenis que han generat 56 milions d'euros, i s'han creat més de 70 patents 

La Fundació Universitat-Empresa celebra 25 anys amb un acte de reconeixement a les entitats, empreses i institucions amb les quals han col·laborat al llarg de la seva trajectòria.

L’acte ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’edifici Arxiduc Lluís Salvador, del campus universitari, i hi han assistit la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; el director de la FUEIB, Lluís Vegas; el president del Consell Social de la UIB, Bartomeu Llinàs; i el Rector de la UIB i president del patronat de la FUEIB, Llorenç Huguet, entre altres autoritats.

25 anys acostant la Universitat i l’empresa

L’any 1996 va néixer la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, una entitat per al foment de la investigació, la formació, la innovació, l’ocupació, la cultura i l’esport. Un dels seus objectius més importants ha estat el foment de la innovació i la transferència dels resultats de la investigació i l’impuls del desenvolupament econòmic i social.
 
La FUEIB gestiona l’Oficina de Transferència de Resultats de la Recerca de la UIB, OTRI, (2.500 contractes i convenis i 70 patent); el Departament d’Orientació i Inserció Professional, DOIP (17.000 ofertes laborals gestionades); formació i organització d’esdeveniments (2.000 cursos i 400.000 hores de formació oferts a quasi 49.000 alumnes i 206 congressos amb més de 17.000 participants de 50 països); les instal·lacions esportives Campus Esport (150.000 usuaris i 8 milions d’accessos) i la Residència d’Estudiants Bartomeu Rosselló-Pòrcel (més de 2.500 residents durant 28 anys d’història).

Un reconeixement a la confiança d’empreses i entitats 

La FUEIB, en reconeixement a la feina feta d’empreses i entitats, els ha lliurat una peça gràfica d’edició limitada de l’il·lustrador Jaume Vilardell, titulada MiraMar. Segons l’autor, l’obra «convida a una observació/reflexió de la mar que ens envolta, des d’àmbits diferents:

  • La mar Mediterrània com a vehicle de coneixement entre cultures
  • Miramar / Ramon Llull
  • La mar que envolta les illes del nostre arxipèlag
  • La mar com a atractiu principal i font de riquesa de l'economia balear
  • La responsabilitat de protegir-la i de fer una contemplació activa constant per a la seva conservació
  • La Mediterrània com a pont migratori tràgic

El projecte proposa una mirada activa envers aquesta mar en tota la seva complexitat».

L’obra s’ha lliurat a les càtedres i col·laboracions Universitat-Empresa; als usuaris de CampusEsport i la Residència UIB; al suport al talent UIB; als òrgans de gestió de la Fundació; a la innovació: clústers i empreses derivades.
 

A la cloenda de l’acte, ha actuat el quintet de corda de l’Orquestra Universitat de les Illes Balears.

Vídeo

Data de publicació: 29/04/2021