La FUEIB acull la Comissió de Seguiment del projecte europeu 2InS Clusters per al suport a la Innovació i la Internacionalització de les PIME

Hi participen 9 institucions de les regions del Mediterrani, Attica, Grècia occidental, Provença - Alps - Costa Blava, Basilicata, Malta i Illes Balears  

Acte d’inauguració
Dia: dijous, 18 d’octubre de 2012
Hora: 10 hores
Lloc: edifici Sa Riera, aula 11
C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma 

Els pròxims dies 18 i 19 d'octubre la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) acull la Comissió de Seguiment del projecte europeu 2InS Clusters, en el qual participen nou institucions de les regions d’Attica, Grècia occidental, Provença - Alps - Costa Blava, Basilicata, Malta i les Illes Balears. Finançat pel programa MED de la UE, el projecte està dissenyat especialment per respondre a les necessitats específiques del grup de territoris de la conca mediterrània que hi participen.

El projecte 2InS Clusters promou la creació de clústers territorials i plataformes de col·laboració entre els diferents actors regionals del sector productiu amb l'objectiu d'establir estratègies comunes que contribueixin a millorar la competitivitat de les empreses i donar suport al procés d’internacionalització i innovació de les PIME. El projecte es construeix sobre la idea d’afavorir un desenvolupament sostenible i impulsar l’esperit emprenedor.

Al llarg d’aquests dies la Comissió de Seguiment analitzarà les accions i els resultats obtinguts fins aquesta fase del projecte i presentarà la planificació de les noves propostes i iniciatives que han generat els líders de cadascun dels grups de treball, amb la finalitat de preveure que es puguin dur a terme a les respectives regions i així seguir avançant en les diferents línies del projecte.

El programa MED és un programa de cooperació transnacional de la UE segons l'objectiu de «cooperació territorial» de la política de cohesió europea. L’integren 13 països, incloent tota la costa nord del Mediterrani, que treballen conjuntament per enfortir la competitivitat, l’ocupació i el desenvolupament sostenible d'aquesta àrea. El projecte 2InS Clusters s'està implementant en diferents territoris que cobreixen una part significativa de l'àrea MED, pertanyents a França, Grècia, Malta, Itàlia i Espanya. 

Data de publicació: 18/10/2012