La Conselleria de Salut i Consum i la UIB firmen un conveni per mantenir el Programa de Formació de l'Especialitat d'Infermeria Obstètrica i Ginecològica

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, i la rectora de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Montserrat Casas, han firmat un conveni de col·laboració per al manteniment del Programa de Formació de l'Especialitat d'Infermeria Obstètrica i Ginecològica.

La Conselleria de Salut i Consum finançarà amb 67.423 euros el manteniment de la Unitat Docent de Comares, des de la qual es coordina i s'imparteix el programa d'aquests estudis.

Les infermeres poden accedir a aquesta formació especialitzada com a resident de comares si superen una prova selectiva nacional, i després, durant dos anys i de manera retribuïda, reben una formació teòrica i pràctica.

La Unitat Docent de Comares, vinculada a l'Escola d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB i coordinada per la comare i professora de la UIB Pilar Ferrer de Sant Jordi, s'ha consolidat com una oferta d'especialització de prestigi dels hospitals i dels centres de salut de la Xarxa sanitària pública.

Les comares tenen una creixent responsabilitat en la promoció de la salut de la comunitat, a més de vetllar pel benestar de les dones i de les seves famílies durant tots els seus cicles vitals. Sense oblidar, per suposat, tot el procés de la maternitat: el seguiment de l'embaràs, l'educació dels futurs pares i la cura dels nadons.

De les 12 noves comares que es varen graduar en el curs 2007-2008, 5 es varen especialitzar a l'Hospital Universitari Son Dureta, 4 a l'Hospital Son Llàtzer i 3 a l'Hospital de Manacor. A més dels ensenyaments teòrics i les pràctiques als hospitals, també destaca l'activitat que es desenvolupa en els centres de salut, el primer nivell assistencial i el més proper al ciutadà.

En aquest curs 2008-2009 es graduarà la cinquena promoció d'infermers especialitzats en obstetrícia i ginecologia, i que fins ara ja són 45 els professionals que s'han format a l'Escola d'Infermeria.

Per altra banda, en aquest curs s'estan formant 30 residents de comares (15 en el primer curs i 15 en el segon). Dels 15 residents que es graduaran enguany, 5 es formen a l'Hospital Universitari Son Dureta, 4 a l'Hospital Son Llàtzer, 3 a l'Hospital de Manacor i, per primera vegada, aquest curs obtendran la seva titulació 3 comares que s'hauran format a l'Hospital Can Misses d'Eivissa. Per al proper curs 2009-2010 s'està treballant perquè es puguin acreditar a l'Hospital Mateu Orfila de Menorca 3 comares més.

Data de publicació: 03/12/2008