La Clínica Jurídica de la UIB organitza una acció formativa en xarxa sobre la crisi humanitària a Gaza

Els alumnes de Dret participaran a quatre seminaris formatius amb la finalitat d’aprendre a redactar un informe jurídic clau per al procediment de determinació de la condició de refugiat

La Clínica Jurídica de la Universitat de les Illes Balears organitza, juntament amb altres sis clíniques jurídiques d’universitats d’arreu de l’Estat, l’acció formativa «Els drets humans davant la crisi humanitària a Gaza».

L’acció està destinada als alumnes de Dret de les set universitats organitzadores, que rebran formació especialitzada a través de quatre seminaris en línia que es faran entre el 13 i el 19 de febrer.

Posteriorment, els alumnes hauran de redactar conjuntament un informe COI (informació sobre país d'origen), que és la informació que es fa servir en els procediments de determinació de la condició de refugiat, en relació amb els refugiats palestins. Els informes COI recopilen informació pertinent sobre les condicions als països d'origen i rellevant per a la valoració de les sol·licituds de protecció internacional.

Organitzen aquesta acció en xarxa les clíniques jurídiques següents:

  • Clínica Jurídica d'Acció Social de la Universitat de Salamanca
  • Clínica Jurídica per la Justícia Social de la Universitat de València
  • Clínica Jurídica de la Universitat de les Illes Balears
  • Clínica Jurídica de la Universitat Rei Joan Carles
  • Clínica Jurídica Loiola de la Universitat de Deusto
  • Clínica Jurídica de la Universitat de La Rioja
  • Càtedra Clínica Jurídica de la Universitat Miguel Hernández d’Elx

Hi col·laboren l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a l’Orient Mitjà (UNRWA) i la Comissió Espanyola d’Ajut al Refugiat (CEAR).

Data de l'esdeveniment: 13/02/2024

Data de publicació: 12/02/2024