La Càtedra de la Mar Iberostar obri tres convocatòries d'ajuts a joves investigadors sobre el medi marí

Es concediran ajuts per presentar treballs de recerca a congressos científics, per estimular la mobilitat dels doctorands i perquè posin en marxa projectes de recerca 

El Grup Iberostar i la Universitat de les Illes Balears varen crear, l'any 2018, la Càtedra de la Mar Iberostar, que té com a objectius:

  • Fomentar la formació especialitzada en tots els camps relacionats amb la recerca, la gestió i la conservació del medi marí.
  • Impulsar la recerca en el camp de l'ecologia marina i àmbits de coneixement afins, facilitant la creació de nous grups de recerca i la formació de personal investigador especialitzat.
  • Impulsar la transferència del coneixement mitjançant l'elaboració d'estudis centrats en els problemes ambientals del medi marí que afronten les empreses turístiques, i mitjançant l'organització de cursos, conferències, seminaris i taules rodones, amb l'objectiu de promoure l'ús sostenible dels recursos marins i sensibilitzar la societat sobre la importància de la conservació de la mar.

La Càtedra de la Mar Iberostar forma part del compromís adquirit a través del moviment Ona de Canvi, que va néixer en el si del Grup Iberostar. La companyia hotelera vol donar a la mar i als oceans el valor que es mereixen i contribuir de manera activa a la seva protecció. Es decanta fermament per l'orientació científica dels seus projectes de sostenibilitat, i aquesta càtedra és una oportunitat d'investigar en un àmbit que conforma la nostra identitat.

Amb la càtedra es fomenta la recerca en ecologia marina i es formen nous equips de recerca, que treballen, entre altres línies, en l'estudi de la posidònia. Aquesta iniciativa, el conveni de col·laboració de la qual es va signar el juny de 2018, afavoreix la interacció entre docència, recerca i la transferència del coneixement entre els sectors implicats.

Ajuts a joves investigadors

Amb aquest propòsit, la Càtedra de la Mar Iberostar fa pública la creació d'una sèrie d'ajudes adreçades a joves investigadors/es en els camps relacionats amb la recerca, la conservació i la gestió del medi marí, i en el marc de les tres línies d'acció d'Ona de Canvi, que són la salut costanera, el consum responsable de peix i l'impacte del plàstic d'un sol ús en aquest mitjà.

La Càtedra de la Mar Iberostar de la UIB convoca tres categories d'ajuts i premis:

La data i hora límit per presentar-hi candidatures és el 10 de maig de 2019 a les 14 hores.

Més informació 

Data de l'esdeveniment: 10/05/2019

Data de publicació: 10/04/2019