La Càtedra d'Estudis de Violència de Gènere de la UIB commemora el Dia Internacional de la no Violència contra les Dones amb cursos, projeccions cinematogràfiques i taules informatives

El proper dia 25 de novembre de 2010 se celebra el Dia Internacional de la no Violència contra les Dones i la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere de la UIB, per tal de commemorar aquest dia, organitza un seguit d’activitats per implicar la comunitat universitària, i la societat en general, en la lluita contra aquesta xacra social. La UIB ha declarat el mes de novembre com a mes contra la violència i per a la igualtat de gènere.

El programa d’activitats és el següent:

  • Cicle de cinema Violència de Gènere: Llums, càmera, acció. Es projectaran un pel·lícules d’aquesta temàtica, com La niña santa o La teta asustada, i que seran presentades i comentades per expertes en la violència contra les dones. El cinema cobra una importància vital en el procés de socialització i en la transmissió de missatges. Per això, la incorporació de la perspectiva de gènere al cinema ofereix una nova visió de la manera com la realitat és reflectida i construïda a través de la gran pantalla, i permet denunciar, qüestionar i reconstruir l'organització social i cultural amb formes alternatives d'entendre i retratar la realitat.
  • Curs «(Des)colonialitat, “altres” feminismes i violència de gènere». Dirigit per la doctora Vanesa Vázquez, professora del Departament de Filosofia i Treball Social de la UIB, amb la col·laboració de la senyora Romina Perazzolo, llicenciada en Història per la UIB, i la senyora Andrea Beltramo, estudiant de Filosofia a la UIB. Aquest curs té l’objectiu de sensibilitzar i formar en les diferents perspectives de gènere i, particularment, sobre les estructures de la violència de gènere en les societats actuals. Organitza el curs el Seminari sobre Teories i Pràctiques Feministes del Departament de Filosofia i Treball Social de la UIB amb la col·laboració de la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere.
  • Taules informatives amb recursos contra la violència de gènere i per la igualtat, que s’exposaran als edificis Guillem Cifre de Colonya, Ramon Llull, G. M. de Jovellanos i Mateu Orfila i Rotger del campus universitari, els dies 4, 9, 11, 16, 18, 23 i 25 de novembre de 2010. 


Activitat a la Seu universitària d’Eivissa i Formentera

Les activitats programades per la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere de la UIB arriben a Eivissa i Formentera amb el curs «Violència de gènere i mitjans de comunicació», que es durà a terme del dia 15 al dia 18 de novembre a la Seu de la UIB a Eivissa i Formentera. El curs anirà a càrrec de la doctora M. Isabel Menéndez, llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat de Santiago de Compostel·la, experta universitària en Polítiques Públiques d’Igualtat i doctora en Filosofia Moral i Política per la UNED. Ha guanyat el III Premi d’Investigació sobre Violència de Gènere de la UIB pel treball «Representació mediàtica de la violència de gènere. Anàlisi de la premsa balear (2004-2008)».

Documents relacionats

Data de publicació: 02/11/2010