La Càtedra UNESCO-Sa Nostra per a la Gestió Empresarial i el Medi Ambient de la UIB analitza quin valor econòmic aporten al benestar social els recursos forestals

CanalUIB

Dia: dimarts, 15 de març de 2011
Hora: 19 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra,
c/ de la Concepció, 12, Palma

Tindrà lloc la ponència inaugural del cicle de conferències «Què val un bosc? La contribució de l’ecosistema forestal al benestar de la societat». La conferència d’obertura, que duu per títol «Valor econòmic dels boscs i pobresa», la impartirà el doctor Diego Azqueta, catedràtic del Departament de Fonaments d’Economia i Història Econòmica de la Universitat d’Alcalá de Henares.

El doctor Azqueta analitzarà la manera com Equador es mou entre dos objectius que entren en conflicte: l’extracció de petroli en zones d’alt valor ecològic i el fet que el país es troba fortament endeutat i, per tant, necessita incrementar les exportacions de cru per obtenir les divises que necessita. La recerca del doctor Azqueta gira al voltant de l’economia ambiental, l’economia en els països en desenvolupament i l’avaluació de projectes.

La Càtedra UNESCO-Sa Nostra per a la Gestió Empresarial i el Medi Ambient, de la UIB, organitza aquest cicle de conferències en el marc de l’Any Internacional dels Boscs, conscient de la necessitat d’implementar polítiques d’ordenació i explotació forestal encaminades a una gestió òptima dels recursos forestals.

Els béns i els serveis forestals constitueixen una forma de capital capaç de generar fluxos de renda i benestar per a la societat que se n’aprofita. Amb aquesta iniciativa es volen donar a conèixer aquests béns i serveis que proporcionen els ecosistemes forestals i la utilització que en fa la societat per a la satisfacció de les seves necessitats.

A més de la conferència inaugural, el cicle consta d’altres dues ponències:

  • Dimecres, 6 d’abril de 2011: «El valor econòmic dels boscs del Regne Unit», a càrrec del doctor Nick Hanley, catedràtic de la Universitat d’Stirling.
  • Dimarts, 19 d’abril de 2011: «El valor econòmic dels boscs de Mallorca», a càrrec dels doctors Àngel Bujosa i Catalina Torres, directors de la Càtedra UNESCO-Sa Nostra per a la Gestió Empresarial i el Medi Ambient.

Totes les sessions es realitzaran a les 19 hores al Centre de Cultura Sa Nostra. Les ponències són gratuïtes i d’accés lliure.

Data de publicació: 15/03/2011