La 38 edició dels Premis Populars COPE premia el LADAT

La Unitat d’Animació i Tecnologies Audiovisuals de la UIB, LADAT, ha estat premiada a la 38 edició dels Premis Populars de COPE, perquè és «un referent mundial d’animació per ordinador». El fundador i director del LADAT és el professor de la UIB Juan Montes de Oca. Actualment el LADAT realitza animació en 3D, animació 2D tradicional assistida per ordinador, videojocs, stop motion, documentals, modelat de maquetes, efectes visuals i guions per a cinema i televisió. També organitza i coordina nombrosos esdeveniments entorn de la creació audiovisual tecnològica. Des de finals de 2009 les activitats de l’organització es desenvolupen a l’edifici Europa del ParcBIT, en un espai de 800 m2 totalment equipat amb la darrera tecnologia.

El LADAT té nombrosos premis que ha rebut per la seva tasca formativa, així com guardons i nominacions en festivals internacionals de cinema de primer nivell, i justament aquesta mateixa setmana presenta la primera sèrie d’animació, amb Ramon Llull de protagonista.

El premi al LADAT està motivat perquè és «un referent internacional d’un sector de futur i en creixement, per la seva aposta per una formació excel·lent, i per la seva visió i valentia per diversificar la nostra activitat econòmica».

L’any 1980 la COPE impulsà els Premis Populars per reconèixer la feina i la trajectòria de persones o institucions que contribueixen a millorar la societat. 

Data de publicació: 28/11/2017